RÖPORTAJ

Hande Ertekin Tümen: TVEM Bildiğiniz Gibi Değil!

Hande Ertekin Tümen Tvem genel yayın yönetmenliği görevine getirildiği günden beri kanalını çehresini değiştirdi, dinamizmini arttırdı.

Hande Ertekin Tümen: TVEM Bildiğiniz Gibi Değil!

GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK
SAYIM ÇINAR
sayimc@superonline.com

Hande Ertekin Tümen Tvem genel yayın yönetmenliği görevine getirildiği günden beri kanalını çehresini değiştirdi, dinamizmini arttırdı. Tümen ile Sayım Çınar yeni kanala, yeni bakışa dair eğlenceli bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

Tvem sizinle birlikte yeni bir döneme girdi. Nasıl geçtiniz, yeni kanal nasıl oldu?

Tvem 3 senelik bir kanal. Sahibinin adı çok büyük, Mehmet Ali Yılmaz’ın kanalı, oğlu Soner Bey yönetim kurulu başkanı. Ben de bir kitap yazdım, tv8’deydim, ara vermiştim, tam o dönemde teklif aldım. Hiç düşünmeden geçtim. Bir şeyi alıp bir yere taşımak, doldurmak benim için çok heyecan verici. Geleneksel kanallarda çalışmak bana heyecan vermiyor. Yeni bir kanala girmek, insanların dikkatini çekmek, çalışmak, ekiple bir arada olmak çok heyecan verici. Hep beraber ekranı yenilemeye karar verdik.

Deneme

“80 milyonun durumunu gösteremez 5300 kişinin hanesi”

Kimliğinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

Geldiğim günden öncesi beni ilgilendirmiyor. Bir programın ya reyting alması, ya reklam getirisi olması, ya da haber olması gerekiyor. Bugüne kadar böyle işler olmamış. İki haftadır reytingde değiliz zaten kendi isteğimizle. Çok fazla inancımız da kalmadı. Twitterda sosyal medyada inanılmaz etki gösteriyor programlarımız, ertesi gün reyting bir geliyor, adımız bile yok. 80 milyonun durumunu gösteremez 5300 kişinin hanesi.

Tvem’de yeni programlar var. Ekran yüzleriniz çok iddialı.

Sabah 8 - 10 Erol Köse, Pelin Çini Tayyar Işıksaçan. İyi delilerle iş yapmayı seviyorum, ben de öyle olduğum için belki. Heyecansız insan sevmiyorum. Negatif, kendinden geçmiş insanlar sevmiyorum. Benimle aynı heyecanı yaşamalılar. Bu üçlü çok doğru bir üçleme. Pelin işin şaşıranı, Erol ve Tayyar fenomen. Bir ay oldu, aynı saatte yayınlanan birçok programdan daha çok etki gösterdi.

“Politik olarak tüm partilere eşit mesafedeyiz”

Siyaset fazlasıyla gündemde. Ortam çok karışık. Kadın kuşağında kim var?

Ebru Şallı kadın kuşağımız var. Ayşe Özgün- Tuğba Ekinci, kim haklı kim haksızı tartışıyorlar. Çok hareketli, çok başka programlar. Seçim sürecine bakınca tarafsız duruş sergileyen bir kanal. Bülent Çöltekin var. Tartışma Zamanı Taner Dilekler yapıyor, yılların habercisi. BBP ve Saadet ağırlanacak gelecek hafta, geçen haftalarda diğer partilerden insanları ağırladık.

Bir önyargı var mıydı kanala karşı, bu insanları nasıl ikna ettiniz?

Beni tanıyorlar ya da piyasadan duymuş isimler. Ben de onları tanıyordum. Karşılıklı sevgi ve saygımız var. Ne ödemede ne kanalda bir sorunları var. İnanılmaz gurur duyuyorum. Büyük stüdyolarımız var, Türkiye’de alışılmayacak kadar büyük ve güzel bir televizyon kanalıyız altyapımızla.

Yaz ekranı diye bir şey vardı. Sizde de böyle bir ekran olacak sanırım.

Daha eğlenceli daha soft programlar olacak evet. Sohbet programı olabilir, eğlence programı olabilir. Biz daha çok ismimizi duyurmak istiyoruz, yeni döneme hazırlanıyoruz.

Deneme“Her çalışmaya başladığım işte bir stajyer heyecanı hissediyorum”

Tv8’den ayrılıp Tvem’e geçtiniz. Kendi auranızı her defasında yaratıp yeni kanallar kuruyorsunuz.

Yöneticilik tabii çok önemli. Doğru işler yaptıysanız, koruyup kolladıysanız nereye giderseniz gidin kapınızı çalarlar. Çalıştığınız kuruma, logoya sahip çıkmak da çok önemli. Egolardan da arınmalısınız. Her çalışmaya başladığım işte bir stajyer heyecanı hissediyorum.

Yeni isimler yaratıyorsunuz. Artık insanlar eski isimlerden sıkıldı.

Tabii ki. Sürekli demolar çekiyoruz. Üniversitelerde konuşmalar yapıyoruz. Ümit Efekan hocamız bir Yeşilçam grubu kurdu, üniversitelere gidip konferans veriyoruz. 21 Mayıs’ta Yeni Yüzyıl’da olacağız. Her hafta üniversite gençliğiyle buluşuyoruz.

Aynı zamanda Zevce adlı bir romanınız var. Televizyon kanalları kültür sanat programı yapmıyor, onca kitabın yayınlandığı bir ülkede neden kitaplara yer yok?

Denek sisteminden dolayı olabilir. Reyting sistemine göre akışlarını hazırlıyorlar. Örneğin imza günümde inanılmaz bir kitle vardı. Yayınevinin sahibine bu kadar insanın okuduğuna inanamıyorum dedim. Bunun gösterilmesi gerekiyor. Ama mevcut sistem yüzünden olmuyor. Ajite eden, ağlak programlar, diziler var. Tvem’de 8’den geceyarısına kadar ekranda bir cıvıltı var.

12 Mayıs gecesine hazırlanıyorsunuz bir yandan da.

Tvem’de buluşalım sloganıyla yola çıktık. Ne kadar güzel bir kanal olduğunu, nostaljinin, yeninin kanalı olduğumuzu gazetecilere, dostlara duyurmak istiyoruz. Güzel bir akış yaptık. Cümbüş Cemaat grubu çıkacak, eski programlarımızı anacağız, yeni programlarımızı tanıtacağız, Ziynet Sali konseri olacak. Aslında ekibimizle bir yaz partisi yapıyor olacağız.

DenemeMehmet Ali Yılmaz ile nasıl bir araya geldiniz? Nasıl elektriğiniz tuttu?

Müthiş bir zekayla karşı karşıyayım. Onunla da ekibiyle de çalışmak kolay ve yaratıcı.

Yarışmalar olacak mı?

Tabii ki. İstediğimiz hedefe ulaşırsak, yapmak istiyoruz.

Digiturk, Dsmart, Teledünya, tivibu’dan size ulaşabiliyoruz. Ulusal kanal değil şu an.

İstediğimiz gibi olursa ulusala da çıkacağız.

Yeni dönemde neler bekliyor izleyiciyi?

Yeniler eklenecek, bizi izlemeye devam etsin izleyiciler.

Tvem’in ekibinden de söz edelim mi?

Evet. Çok memnunum. Kemik bir sistemi var zaten, biz de ona eklemlendik. Atv’de Star’da tv8’de çalıştım, ilk günden buraya ısındım, ekiple anlaştık. En iyi ışıkçı burada, en iyi yönetmeni burada. Bir günde sıfırdan dekor yapıyorlar.

“Herkes sahip çıkıyor işine ve kanalına”

Tvem’i diğer kanallardan ayıran nedir?

Ekranımız. Tarafsızız. Çok güzel isimlerle ilerliyoruz. İçerde çok kaliteli bir ekip var. Kendimizi güvende hissediyoruz. Maddi manevi bir kaygısı yok. Herkes çalıştığı kanalın markasına iş yapar gibi. Herkes sahip çıkıyor işine ve kanalına. Kavgasız gürültüsüz iş yapıyoruz.

Tv8 Acun’un kanalı oldu. Bu değişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ayrıldığımız zaman içerikleriyle her şeyiyle çok kaliteliydi. En son bıraktığımız sezonun görünümüne benzetiyorum şu anki halini de. Acun’un televizyonluğu farklı, ne kadar zararda ne kadar karda ona bakmak lazım. AB gurubunda birinciliğe taşıdı. Ben bir önceki tv8’den daha çok keyif alıyordum. Zaten Acun da beğeniyordu ki satın almak istedi kanalı.

12 mayıs için son söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Kendimizi mutlu ve heyecanlı hissediyoruz.

ÇOK OKUNANLAR