GÜNDEM

Hamdi Alkan: 'Bikinili fotoğraf çektiren herkesi savunurum'

Milliyet'ten Buket Aydın'a konuşan Hamdi Alkan “Ben hep iyilikten yanayım. İnsanları onun karısı bikini giyiyor diye kategorize etmeye gerek yok! Giyecek tabii ne yapsın!” dedi.

Hamdi Alkan: 'Bikinili fotoğraf çektiren herkesi savunurum'

Hamdi Alkan ve eşi Selen Görgüzel magazin medyasının sık sık gündeminde olan isimler. Ünlü çift bu hafta Milliyet gazetesinden Buket Aydın'a konuştu. 

Kızının Instagram postları ve eşinin pozlarıyla ilgi eleştiriler üzerine gelen soruya  Hamdi Alkan; "Bikinili fotoğraf çektiren herkes bana göndersin ben herkesi savunurum. (kahkahalar) Bikinilerin efendisi gibi…" dedi. 

İŞTE O RÖPORTAJDAN ÇARPICI BÖLÜMLER

- İşleriniz dışında eşinizin muhteşem vücudu, kızınızın Instagram postlarıyla gündemdesiniz. Bu sizi rahatsız ediyor mu?

Zeynep’le Selen birbirine c¸ok benziyor. I·ki tane c¸atlak, hiperaktifler. Bir araya geldikleri zaman aman Allah’ım... Gu¨zel, yetenekli bir kız Zeynep. C¸ok hızlı yas¸ıyor. C¸ok seviyor insanlar onu. Kendince bir do¨nem Vine’da ciddi bir kitleye ulas¸tı. S¸imdi Instagram’da parladı. Evet, gu¨zel bir fizigˆi var. Bazen “Tabii ki denize pardo¨su¨yle girecek halin yok ama c¸ok da yapmamak gerekiyor” diyorum. C¸u¨nku¨ maalesef c¸ok acımasızca eles¸tiriliyor. Hemen bir yaftalama. Bu c¸ocuklara ne diyeceksin s¸imdi? Durun yapmayın mı? Tabii ki bir yere kadar otokontrolu¨nu¨ kullanmasını, sınırlarını c¸izmesini istiyorum. Ama onun hayatı gu¨nu¨n sonunda.

Selen Görgüzel: İnsanın kendini beğenmesi neden ayıplanıyor ben bunu anlamıyorum. Emek veriyorsun, zayıflıyorsun, kendini iyi hissediyorsun ya da bir şey alıyorsun, beğeniyorsun bunu paylaşmak istiyorsun. Bu bir haz duygusu, birbirimizi motive ediyoruz. Buradan da aldığın beğeni; motivasyon yükselten bir araç olduğu için de o yaşta bir çocuğun bunu yapması çok doğal.

Hamdi Alkan: Ama yine de fazla yapmaması lazım.

- Eleştirildiği için mi?

Eleştirildiği için değil, ölçüyü kaçırmamak lazım. Geçen onu konuştuk, Selen mayolu fotoğrafını paylaştı. Benim de çok hoşuma gitti. Güzel olmuş dedim. Sonra da kıyamet koptu.

- Evet, insanlar size söylemediklerini bırakmadılar. Neden sizce?

Şimdi böyle bir fırsat var. Herkes bir canlı yayın arabası şu anda.(cep telefonunu göstererek) Ve kendilerinde hak görüyorlar. İnsanın doğasında vahşilik var maalesef. Biz dünyanın en tehlikeli yaratıklarıyız. Elimize bunları verdikleri için de fırsat bulduk mu birbirimize saldırıyoruz. Hakaretleri görünce elbette üzülüyorum ama çok da umursamamaya çalışıyorum. Sağ olsun eşim Selen o kadar güzel cevap verdi ki!

“BİKİNİLERİN EFENDİSİ”

- “Karısına, çoluğuna çocuğuna hatta kendi kanından olmadığı halde öz evladı gibi evladıma aslanlar gibi sahip çıkan, kadına beden değil, insan olarak bakan, hayat felsefesi ailesinin ve ülkesinin mutluluğu olan adam gavat değil, kahramandır” dedi...

Mutlu oldum. Ona teşekkür ediyorum. Güzel bir ülkemiz güzel insanlarımız var. Artık bu tarz ötekileştirmelere gerek yok. Bikinili fotoğraf çektiren herkes bana göndersin ben herkesi savunurum. (kahkahalar) Bikinilerin efendisi gibi… (kahkahalar)

- Kızınızın üzerine çok gidildiği bir zamanda Türk babalarına örnek olacak bir duruş sergilediniz. 

Ne yapayım yani, karşılarında neden durayım. İyi olsunlar, iyilik yapsınlar dedim ama bu içimden gelen bir şeydi. İnsanlarda buna o kadar çok ihtiyaç varmış ki inanamadım. Öyle bir geri dönüşü oldu ki. Sarılıyorlar, teşekkür ediyorlar.  Basit bir şey söylüyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar ben hep iyilikten yanayım. İyiliğin tanımı da ortada: Yalan söyleme, çalma, dedikodu yapma, dürüst ol. İnsanları onun karısı bikini giyiyor diye kategorize etmeye de gerek yok. Giyecek tabii ne yapsın!

Selen G.: Ne yapsaydı, fotoğraf koydum diye kocam ağzımı yüzümü mü dağıtsaydı! O zaman mutlu mu olacaklardı? Oh eline sağlık mı diyeceklerdi? Karısının kızının arkasında duran zihniyete, ki arkasında durmak da değil bu, aynı dertlerden yakınan kadınlar “tu kaka” dedi. Kendileriyle çelişiyorlar.

- Kadınlardan mı daha çok eleştiri geldi size?

Selen G.: Evet, kadınlardan geldi.

- Kıskanıyorlar mı sizce?

Hamdi A.: Kıskanıyor da olabilirler ama insanlarda aile annesi böyle böyle olmalı diye bir tanımlama da var. Yahu aile annesi mayosunu giymiş, denize giriyor, bitti.  

Selen G.: Bizim denize girerken fotogˆraflarımızı hic¸ sormadan gazeteye koyuyorlar. S¸u etik mi peki: Kendileri c¸ekince problem olmuyor, siz sosyal medya hesabınıza koyunca olay... Benim kocam begˆendi diye neden bu kadar mevzu oluyor...

Hamdi A.: Ben de şimdi mesela “Bir tane daha mayolu fotoğraf koyma” diyorum. Gerek yok. Ama bu tamamen iyi niyetle yapılmış bir şeydi. Benim de Selen’in de gündeme gelmek gibi derdi yok.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar