MEDYA KÖŞESİ

Haluk Şahin medyayı siyanürle vurdu!

Gazeteciliğin duayen isimlerinden Haluk Şahin, NTV'de katıldığı "Yazı İşleri" programında, Türkiye'nin esas gündemi dediği konuyu görmezden gelen gazeteleri eleştirdi...

Haluk Şahin medyayı siyanürle vurdu!

NTV’deki Yazı İşleri’ne konuk olan Haluk Şahin, Ruşen Çakır’ın Eti Maden İşletmeleri'nin Kütahya'daki gümüş madeninde yaşanan siyanür kazasını hatırlatarak sorduğu “Gazetelere bakan sanki gündemde siyanür yokmuş gibi görüyor Türkiye’de. Neden böyle?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

Gazeteler otosansür uyguluyor

“Beni de dehşete düşüren bu. Türkiye sağlıklı bir ülke olsa, yani evrensel haber değerlerine göre haberlerin seçildiği, değerlendirildiği bir ülke olsa, Kütahya olayı banko, günlerce olay olur. Çünkü Türkiye büyük bir çevre felaketi olasılığıyla karşı karşıya. İnşallah büyük bir ihtimalle hiçbir şey olmayacak. Ama onun olabilirlik sınırına gelmiş olması bile müthiş bir alarm durumu. Dünyanın herhangi bir yerinde; Amerika Birleşik Devletleri’nde, Avrupa’da böyle bir şey manşetlere çıkar. Üstelik 3 gün sürecek yağmurlar bekleniyor, o havuzdaki setlerden ikisi çökmüş, üçüncüsünü güçlendirmeye çalışıyorlar. Bu arada şöyle komik şeyler söyleniyor; Oradaki yetkililerden biri diyor ki ben siyanürlü havuza üç defa düştüm, bakın hala hayattayım diyor. Yani bunlar böyle gayri ciddi gerekçelerle geçiştirilecek şeyler değil.

Dünya daha yeni bir Fukişima yaşadı. Türkiye’ye Akkuyu’la nükleer santral yapmaya çalışıyor. Niye bu haber gazetelerin birinci sayfalarında yok. Sakın bu gazete patronlarının bazılarının aynı zamanda madencilik yapıyor olmalarıyla ilgili olmasın, sakın bazılarının gümüş madeniyle uğraşıyor olmalarıyla ilgili olmasın. Büyük bir ihtimalle de öyledir. Yani o patronlar belki öyle emir vermemişlerdir ama hani o bizim en büyük düşmanımız olan otosansür denen şey var ya otosansür mekanizmaları böyle işlemektedir.”

ÇOK OKUNANLAR