REKLAM

Halkla İlişkiler dünyası Londra'da buluştu

Avrupa'dan iletişim danışmanlığı derneklerinin yöneticileri Londra'da buluştu.

Halkla İlişkiler dünyası Londra'da buluştu
GAZETECİLER.COM - Avrupa'dan iletişim danışmanlığı derneklerinin yöneticileri endüstrinin karşılaştığı sorunlar ve halkla ilişkiler mesleğinin standartlarının uluslararası düzeyde yükseltilmesi için yapılabilecek ortak çalışmalarla ilgili fikirlerini paylaşmak üzere Londra'da buluştular.

Ev sahipliği PRCA tarafından yapılan ve Türkiye temsilciliğini İDA'nın üstlendiği ICCO tarafından düzenlenen, sekiz ülke derneğinin yöneticilerini bir araya getiren yuvarlak masa toplantısında, ücretlendirme ve karlılık, projelerin değerlendirilmesi, yönetim standartları, mesleki gelişim ve ajans-müşteri ilişkisinin güçlendirilmesi gibi halkla ilişkiler profesyonellerinin karşılaştıkları temel sorunlar ele alındı.

KÜRESEL DEVLER BULUŞTU

Toplantıya katılan ulusal ve uluslararası organizasyonlar; İngiltere'den PRCA (Halkla İlişkiler Danışmanları Derneği), BPRCA (Belçika Halkla İlişkiler Danışmanları Derneği), APRA (Çek Halkla İlişkiler Ajansları Derneği), SYNTEC (Fransa Halkla İlişkiler Danışmanlığı Derneği), ASSOREL (İtalya Tam Hizmet Halkla İlişkiler Ajansları Derneği), PPRCA (Polonya Halkla İlişkiler Danışmanlıkları Derneği), (Rusya İletişim Danışmanlıkları Derneği), PRECIS (İsveç Halkla İlişkiler Danışmanlıkları Derneği) ve ICCO oldu.

Toplantı sonrasında açıklama yapan PRCA Genel Koordinatörü Francis Ingham "PRCA diğer ülke derneklerinden meslektaşlarımızı ağırlamaktan memnuniyet duydu. Halkla ilişkilerin global merkezlerinden biri olarak kabul edilen Londra'da gördük ki endüstrimizin sorunları her ülkede ortak. Ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde dernek temsilcilerinin bir araya gelip en iyi uygulamaları paylaştıkları bu ve benzeri girişimlerle tüm üyelerimize daha çok destek olmamız gerekiyor." dedi.

Ingham sözlerine şunları ekledi; "PRCA olarak yıllar once CMS Danışmanlık Yönetim Standartları'nı geliştirdiğimizde, profesyonel halkla ilişkiler hizmetlerinde en üst standartları oluşturduk. Şu anda dünya çapında 15 ülkede uygulanmasıyla bu standartların önemi daha da arttı. Toplamda dünya çapında temsil ettiğimiz halkla ilişkiler şirketlerinin sayısının fazlalığını göz önüne alarak bu standartları daha da ileri götürmek için çalışmalıyız."

ICCO Genel Koordinatörü Virginia Hague ise, "Mesleklerinde uzmanlaşmış üst düzey insanları deneyimlerini paylaşmak için bir araya getirdiğinizde gerçekten vizyoner sonuçlara ulaşabiliyoruz. İnanıyorum ki bu toplantıya katılan herkes endüstrinin yaşadığı ortak sorunlarla ilgili kendi pazarlarında çözümler üretmek üzere yeni fikirlerle buradan ayrıldı. ICCO olarak bu toplantıyı her yıl tekrarlamayı planlarken, bu yılın toplantısını gerçekleştirmemizde verdikleri destek için PRCA derneğine de teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

İDA HAKKINDA

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA), halkla ilişkiler ve iletişim danışmanlığı sektörünü geliştirmek, genişletmek ve hizmet standartlarını yükseltmek amacıyla bir araya gelen 11 iletişim danışmanlığı şirketi tarafından kurulmuş ve bugün üye sayısını 21'e çıkarmıştır. İlk genel kurulunu 6 Eylül 2004 tarihinde gerçekleştirerek resmen faaliyete geçen ve Uluslararası İletişim Danışmanlığı Birliği ICCO'nun Türkiye temsilcisi olan İDA, sektörün standartlarının uluslararası düzeyde geliştirilmesi ve gözetimi konusunda çalışmalar yapmaktadır.

ÇOK OKUNANLAR