GÜNDEM

Hakan Şükür Lig TV eleştirilerini yanıtladı

Hakan Şükür, Lig TV yorumcusu olarak görev almasına yönelik eleştirileri yanıtladı: Yaptığım etik dışı değil...

Hakan Şükür Lig TV eleştirilerini yanıtladı

Hakan Şükür, milletvekilliği sürerken bir televizyon programında spor yorumcusu olarak görev almasına yönelik eleştirileri yanıtladı...

Hakan Şükür: Yaptığım etik dışı değil

Şükür, TBMM bahçesinde sorular üzerine gündemdeki konulara açıklık getirdi. Futbola uzun süre hizmet etmiş, bu konuda bilgisi olan birisi olarak yayıncı kuruluşun kendisine Mustafa Denizli'den teklif getirdiğini söyleyen Şükür, "Buradaki hassasiyeti öncelikle belirtmek lazım. Çünkü böyle bir teklif geldiği zaman takdir edersiniz ki bizim bir genel başkanımız var ama her şeyden önemlisi TBMM'nin çok değerli Başkanı, Genel Sekreteri ve buradaki idari birimler var" dedi. Şükür şöyle devam etti:

"Parayı hiç düşünmedim, böyle bir derdim yok. Bunu üzerine basarak söylüyorum. Buradaki idari birimleri aradım. Aldığım cevap, yasal olarak bir sorun teşkil etmediği ve bu görevi yapabileceğim söylendi. Bugün Meclis Başkanımız, 'inceleme başlatırız, bununla ilgili böyle bir şey varsa' dediği bundandır. Bir anda sorulan soruya verilecek cevap budur, doğrudur. Böyle bir cevabı aldım ve Sayın Başbakanımızla konuştum. Bana, 'Bu senin yaptığın bir iş. Yasal bir sorun yoksa, yasaların bağlayıcılığı yoksa yapabilirsin tabii ki' dedi. Bazı medya organlarında, 'yasal bir sorun olmadığı ama bunun da etik olmadığı' yazıldı. Türkiye'de etik anlayışı kişiye göre değişiyor maalesef. Biz bu Meclis çatısı altında partimizin bize verdiği görevleri aksatmadan, görev saatlerimizde her zaman Genel Kurulda bulunduk. Bizim asli görevimiz milletvekilliğidir ve görevimin her zaman başında olacağım.

Genel kurula, çok özel haller ve sağlık sorunlarının dışında devamsızlık yapmadım. Tanınan biri olarak zaman zaman yurtdışı da dahil olmak üzere çeşitli yerlerde partimi ve ülkemi temsil ediyorum. Bunların da gözardı edilmemesini özellikle rica ediyorum. Tanınan bir insan olarak birçok yerde görünmem gerekiyor. Millet de benden vekillik bekliyor. Projeler de üretiyoruz. Bunları da yeri geldiğinde paylaşırız ama futbol benim için bir sevda, hobi, böyle bir teklifin ardından yasal bir sorun olmadığı söylediğinde böyle bir anlaşma oldu. Eğer partim hiçbir yasal sorun olmasa da Sayın Başbakanımız, Meclis Başkanımız, derlerse ki 'böyle bir şeye gerek yok, biz yapmanı istemiyoruz' onlar benim büyüklerim ve bu ülkenin önemli değerleridir. Onların söylediği ölçüde hareket etmeye hazırım. Fakat yasal bir engel olmadığı için bu görevi seve seve, objektif bir şekilde yapabilirim. Hayatım boyunca medyada yazılanlara göre hareket etmedim. Başarılarımın arkasında hep bu vardır. Hırsızlık yapmadım. Çok, açık, net olan bir şeyin karşılığını vermeye çalışıyorum."

Şükür, televizyonla sezon sonuna kadar anlaşma yapma aşamasında olduklarını ifade ederek, "Genelde hafta sonları olacak. Seçim bölgeme uygun da genelde Cuma, Cumartesi, Pazar. Pazartesine sarkanlarda da fedakarlık yapıp, Ankara'dan git-gel yapacağım. Çünkü 23.00'e dayanan bir saatte başlıyor yorumlar. Burada fedakarlığı yapan taraf benim. Buradaki görevimi aksatmadan ekstra görev yapıyorum" dedi.

Siyasi kimliğinin yorumlarını etkilemeyeceğini de söyleyen "Benim genel tavrımı insanlar bilir. Hayata hoşgörüyle, sevgiyle bakarım. Sahada gördüğünü söylemeye çalışan, objektif bir insanım" diyerek, Meclis Başkanlığı'ndan konuya ilişkin bir şey geldiğini kamuoyu ile paylaşacağını da söyledi.

Televizyonda yorum yapmasının etik olmadığı yönündeki yorumlara katılmadığını ifade eden Şükür, "Yazı yazarak para kazanan milletvekilleri var. Özgürlüklerin konuşulduğu bir ortamda böyle bir konunun konuşulmasını istemezdim. Vicdanen rahatım" dedi.

ÇOK OKUNANLAR