KULİS

Hakan Albayrak'ın 'Müstakil Gazetesi' yayında

Diriliş Postası'ndan ayrılan Hakan Albayrak'ın çıkardığı Müstakil Gazete bugün okuyucusuyla buluşuyor.

Hakan Albayrak'ın 'Müstakil Gazetesi' yayında
GAZETECİLER.COM -

Gazeteci-yazar Hakan Albayrak'ın çıkardığı Müstakil Gazete'nin ilk sayısı bugün okuyucusuyla buluşuyor. Türkiye'de ilk kez bayide yerini almadan PDF aboneliği kampanyasına imza atan Müstakil Gazete, habercilik tarzı ve mizanpajı ile de Türk basınında adından söz ettireceğe benziyor. 

1 TL'DEN SATILACAK

İlk baskısı dün gece saatlerinde tamamlanan Müstakil Gazete, bayilere ulaştırılmak üzere yola çıktı. Gazete'nin ilk manşeti "İran, günahkar siyasetin öncüsü" başlığını taşıyor. Haberde Lübnanlı Şii alim Subhi Et-Tufeyli'nin İran devleti ve milislerine yönelik eleştirilerine yer veriliyor.

4 kişilik bir ekiple hazırlanan Müstakil Gazete 8 sayfa ve 1 TL'den satılacak.

MÜSTAKİL GAZETE NASILDIR?

Hakan Albayrak yeni gazetesini "Emperyalizm ve Kemalizm'e yüzde yüz muhalif. Mutedil İslami hareketlere ait. 'IŞİD, DAİŞ, DEAŞ' diye anılan Bağdadi Grubu, Hamaney rejimi, 'Paralel Yapı' gibi sözde İslami ve fakat özde bozguncu oluşumlardan berî. Banka reklamı almayan. Belden aşağı vurmayan. Böyle bir gazete işte” sözleriyle anlatmıştı. 

İŞTE GAZETENİN İLK SAYISI

Diriliş Postası'ndan ayrıldıktan sonra Müstakil Gazete için kolları sıvayan Hakan Albayrak Albayrak en büyük eksikliklerinin gazeteyi geniş kitlelere duyuramamak olduğunu belirterek 'kaybedecek bir şeyi olmayan dostları'na seslenmişti:

"Üç ay yeteceğini umduğumuz kadar parayı bulduk; İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir'de matbaalarla anlaştık, kâğıdı ayarladık, dağıtım şirketi TURKUVAZ'la sözleşmemizi imzaladık, Anadolu Ajansı'na bağlandık, gönüllü muharrirlerimize ilk yazı siparişlerini verdik ve geri sayıma başladık."

"Bizim cenahtaki popüler televizyon kanallarının ve internet haber sitelerinin çoğu benimle beraber görünmekten imtina ettiği için oralarda Müstakil Gazete'nin tanıtımını yapamıyoruz. Twitter veya Facebook'ta geniş ‘kapsama alanlarına' sahip olan bazı kadim dostlarım da –gönülleri bizimle beraber olsa bile- ismimi anmaktan ve Müstakil Gazete'yle alakalı gelişmeleri paylaşmaktan maslahat icabı geri duruyor."

"Doğrusu ben de kimi arkadaşıma bazı bağlantılarından veya muhtaçlıklarından ötürü 'Aman sen geri dur! Bizi alenen destekleme! Çamur kampanyalarının hedefi olma!' diye uyarıyorum"

"Eşinize dostunuza, mensubu olduğunuz cami cemaatine, mesai arkadaşlarınıza, sosyal medya takipçilerinize bunu haber vermenizi hassaten istirham ediyorum."

"Dostlar, tanıtım konusunda vallahi zordayız ve bu işi çok ciddiye alıp imdadımıza koşmanıza ihtiyacımız var."

"Duyurun yeter"

"Müstakil Gazete'yi alın ve aldırın demiyorum burada; sadece gazetemizin çıkışını mümkün olan en çok sayıda kardeşimize duyurmanızı rica ediyorum."

"Dağıtıma 20 bin adet gazete vereceğiz inşaallah. Satılırsa satılır, satılmazsa satılmaz; ama biz elimizden geleni yaptığımızdan emin olmak istiyoruz. Bu dayanışma çağrısı, elimizden gelen son şey."

ÇOK OKUNANLAR