GÜNDEM

HaberTürk Ankara Temsilcisi: Kabineden medyaya çok şey değişecek

Yerel seçimlerin ardından kabinede değişiklik iddiaları kulislerde daha yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Öte yandan AK Parti medyasında da revizyona gidileceği öğrenildi.

HaberTürk Ankara Temsilcisi: Kabineden medyaya çok şey değişecek

AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde ve 23 Haziran İstanbul seçimlerinde art arda yaşadığı kayıpların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı rahatsız ettiği ve faturanın kabine başta olmak üzere partideki önemli bir kaç isime kesileceği kulislerde konuşulmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı'nın rahatsızlığını dile getirdiği bir diğer konu ise medya. İktidara yakın medya kuruluşlarının söylemleri AK Partili isimler başta olmak üzere vatandaşta tepkilere neden oluyor. Parti de ve kabinede revizyona gidecek olan Erdoğan'ın medyaya da el atması bekleniyor.

Konya ilişkin değerlendirmede bulunan HaberTürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, "Bir kere büyük değişiklikler olmak zorunda. Yapılır, yapılmaz konusunda değilim. Ben AK Partili yetkililer ile temas ettim. Temaslarımdan çıkardığım sonuç mesajın alındığı yönünde. Bunun gereği yapılacak mı, ne zaman yapılacak, beklentileri karşılayacak mı bunlar merak ediliyor" dedi.

Parti tabanının büyük değişiklikler beklediğini söyleyen Aydemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Pansuman için birkaç isim değişikliği olursa yeterli olur mu, bir kere parti tabanında bir beklenti var. Büyük bir değişim olmalı, sadece isimler değil siyaset dili de değişmeli. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde AK Parti şunu gördü; bu siyaset dili AK Parti’ye kaybettiriyor. Siyaset dilini medya dilinden ayırmıyorum. AK Parti’yi destekleyen medya gruplarında kullanılan dil, söylemler de siyaseti etkiliyor. Buralarda değişim yapılması gerekiyor. Kabine yapısında, parti teşkilatında, seçmenle cumhurbaşkanının etkileşiminde değişiklik olacak. Belki cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısını arttırarak bu etkileşimi sağlayacak bir mekanizma kurulması tartışılıyor. Meseleleri hafifleterek veya hiçleştirerek bir sonuç alınamayacağını AK Parti çok net anlamış durumda. Seçim sonuçları analiz ediliyor, raporlar hazırlandı

Cumhurbaşkanı'nın Anadolu ziyaretleri sonrası düğmeye basacağını düşünüyorum. Köklü değişiklikler yapılacak. Parti içinde yapılan değişiklikler yeni oluşumlara yelken açılmasına neden olabilir"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar