GÜNDEM

Habertürk'ün manşeti çalıntı mı?

Habertürk'ün bugünkü manşetinde ilginç bir haber var. Haberde okulda Darwin'in evrim teorisini anlatan öğretmene ceza verildiği anlatılıyor ama...

Habertürk'ün manşeti çalıntı mı?
GAZETECİLER.COM (ÖZEL)  Habertürk'ün bugünkü manşetinde ilginç bir haber yer alıyor. Darwin Cezası başlıklı haberde Ankara'da Mamak Ticaret Odası İlköğretim Okulu'nda öğrencisinin "insanlar maymundan mı geliyor?" şeklindeki sorusunu "Hayır" diye yanıtlayan ve Darwin'in evrim teorisini anlatan öğretmene ceza verildiğinin aktarılılıyor. Haber Refika Karabacak imzasını taşıyor.

Çok çarpıcı haber içeride 13. sayfada da ayrıntılı bir şekilde işlenmiş. Habere "Darwin Kimdir?" ve "TÜBİTAK'ın Darwin Kapağı Olay Olmuştu" başlıklı iki de kutu eklenmiş.

HABERİ 6 GÜN ÖNCE BİRGÜN VERMİŞTİ

Ancak çarpıcı olan haberin aslında bir başka gazetenin bir hafta önceki haberi olması. Birgün gazetesinin 18 Ocak tarihli sürmanşetindeki "Ders Saatinde Darwin'den Söz Edilemez" başlıklı haberde Ünal Özmen'in köşesindeki bir yazının anonsu yapılıyordu.

Özmen gazetedeki köşesinde Darwin'i anlattığı için uyarı cezası alan öğretmenin başına gelenler anlatılıyordu.

Habertürk'teki haberin Birgün'ün bir hafta önce verdiği haberin içeriği ile aynı olması her iki gazeteyi birden okuyanların tepki göstermesine neden oldu.

İşte Habertürk'ün bugünkü manşeti ve Birgün gazetesinin geçen hafta sürmanşetinden verdiği o haber...

[photos]
ÇOK OKUNANLAR