GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

Güven İslamoğlu

CNN Türk / Yeşil Doğa

Güven İslamoğlu
GAZETECİLER.COM - Biliyorsunuz Güven İslamoğlu "Yeşil Doğa"da, Türkiye'nin çevre sorunlarını ekrana taşıyor. Bu hafta da CNN Türk ekranlarında İslamoğlu’nun rotası Karadeniz Yaylalarına çevrilmişti.

Trabzon’un yaylalarında, Yeşil Yol Projesi ile ilgili halkın nabzını tutan İslamoğlu, Mezere, Kasımağa, Elevit Yaylalarında çekim yaptı. Yeşil Yol Projesinin, yaylaları birbirine asfalt bir yol ile bağlamayı amaçladığını ve bunun kaçak yapılaşmanın önüne geçeceğini ileri sürenlere inat, İslamoğlu, piknik yapan bir grubun görüntülerini de izleyicileri ile paylaştı.

İslamoğlu, aileleri ile birlikte piknik yapan bir grubun ellerindeki silahlar ile çocukların oynadığı bir alanda nasıl ateş ettiğini görüntüledi ve “doğa içinde huzuru yaşayacağına, bu huzuru bozmaya gelmişler. Silah bu dağlarda yaylalara girerken ve çıkarken, ‘ben geliyorum’ ya da ‘ben gidiyorum’ diye silah atılır. Bu bir gelenektir. Ama her gelen buralarda, çocuk çocuk var, çekinmeden ateş edebiliyorlar. Eğer yol yaparsanız, bu manzaralar daha da çoğalacak. İnsanlar 3000 metreden silah atacak, ayıları korkutacak, belki hayvanlara ateş açacaklar. Ben buna henüz hazır olduğumuzu sanmıyorum. Evet Avusturya’da da böyle yollar var. Ama orada kimse böyle yapmıyor. Bu manzara çok hoş değil. Buraya yol çok az gelmiş, toprak yol… Bunu genişletirseniz, otobüsler ile kamyonlar ile gelecekler ve malesef bu manzara çoğalacak.” yorumunu yaptı.



Ardından İslamoğlu piknikçilerin arkalarında bıraktığı çöpleri, kamp artıklarını görüntüledi.   

Yeşil Yol projesinin pek çok farklı perspektiften eleştirildiği ortada. Ancak Güven İslamoğlu, bu güne dek kimsenin dikkatini çekmediği bir açıdan yaklaşıyor olaya… ve Günün Televizyoncusu olmayı hakediyor.
ÇOK OKUNANLAR