GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Günün yazarı Mehmet Barlas

Mehmet Barlas bugünkü Sabah’ta “Özeleştiri yerine komplo teorilerine kaçmak çözüm müdür?” başlığı altında yayımlanan yazısıyla günün yazarı oldu.

Günün yazarı Mehmet Barlas

Mehmet Barlas bugünkü Sabah’ta “Özeleştiri yerine komplo teorilerine kaçmak çözüm müdür?” başlığı altında yayımlanan makalesinde siyasetçilerimizin ve medyamızın en kötü huyuna dikkat çekiyor:
Özeleştiri noksanlığı; her hatamıza bir yabancı ülkeyi suçlamak…
Ve diyor ki:

*

Sanki Türkiye'de Osmanlı'dan Cumhuriyet'e aktarılmış bir "Milli darbe geleneği" yokmuş gibi ve sanki AK Parti daha önce de e-Muhtıra'ya hedef olmamış gibi ve de Gezi Kalkışması yahut 17-25 Aralık girişimi hiç yaşanmamış gibi, 15 Temmuz'u sadece CIA'nın, FBI'nın, MI5'in ve FETÖ'nün ortak yapımları olarak görmüyor muyuz? 15 Temmuz'un içinde yerli ve Kemalist öğelerle dürtüler yok muydu sanki?

CHP'nin hatası

Bu açıdan CHP'nin siyaseti kavgaya ve nefrete taşımasının, siyasi akıl sağlığımızın zayıflamasındaki katkısı fazladır. Bazıları mesela Yugoslavya'nın ihtirasları akıllarından fazla olan siyasetçilerinin ve askerlerinin bu ülkeyi nasıl iç savaşa ve bölünmeye götürdüğünü nedense hiç hatırlamıyorlar.
Bunca yıl sonra Atatürk'ü yeniden bir kamplaşmaya konu etmeye çalışan akılsızlar, demokrasiye de yazık etmiyorlar mı?
Akıllı insanlar geçmişi, hayalperestler geleceği, akıllı kişiler ise bugünkü tartışır ve konuşuruz denklemler

*

Ve…
Ben de Barlas’ı Günün yazarı seçiyorum…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar