GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Günün Yazarı Ersoy Dede

Ersoy Dede’nin bugünkü STAR’da “Bu garip engellemeler tek merkezden talimatla mı yapılıyor?” başlığı altında yayımlanan yazısını okurken, Ralph Emerson’un bir sözünü hatırladım.

Günün Yazarı Ersoy Dede

Ersoy Dede’nin bugünkü STAR’da “Bu garip engellemeler tek merkezden talimatla mı yapılıyor?” başlığı altında yayımlanan yazısını okurken, Ralph Emerson’un bir sözünü hatırladım. 

Şöyle olmalıydı: 

Eğer başkasının boynuna zincir takıyorsanız, zincirin diğer ucunun da sizin boynunuza düğümleneceğinden şüpheniz olmasın.”. 

* 

Öylesine güzel bir sözdür ki bu…
 

Ve… 

Herkes için öylesine geçerlidir ki; anlayana… 

* 
Atatürk baskılı tişörtle TBMM’ye izleyici olarak girmek isteyen adamın polisler tarafından engellenmesini eleştiren Ersoy, “Son zamanlarda kamuda, (sağlık, eğitim, emniyet, nüfus vs..) işi olan bazı vatandaşlar, garip bir takım engellemelerle karşı karşıya kaldıklarını söylüyor.. Ve yaşadıkları her türlü problem için de iktidar sahibine öfke yükleniyorlar.. Bu da böyledir demiyorum. Ama sonuçları itibariyle değerlendirdiğimizde başka seçenek bırakmıyor bize.. dedikten sonra soruyor: 

“Söyleyin Allah aşkına, Atatürk baskılı tişörtü çıkarttığınız zaman kim alkışlıyor sizi?.. Durup dururken Cumhurbaşkanı’na gereksiz bir siyasi fatura çıkartıyorsunuz, o kadar..”. 

* 
Ey işgüzar poliş 

Ey kendini bilmez il milli eğitim müdürü 

Ey belediye başkanı… 

Ey il sağlık müdürü v.b…. 

* 

Belki bilerek belki de bilmeyerek Cumhurbaşkanı’nın ayağına pranga vurmak istiyor olabilirsiniz 

Ama 

Ve unutmayın ki 

Pranganın diğer ucu sizin ayağınızda… 

Hatta boynunuzda… 

* 

Tebrikler Ersoy…
 

Harika… 

Bu tarz yazılar, siyasal iktidarın ve tabii ki öncelikle de sayın Cumhurbaşkanı’nin böylesine acayiplikleri asla tasvip etmediğinin bir bakıma karinesi oluyor…  

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar