GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

Günün Televizyoncusu Hakan Çelik

Türkiye – Rusya ilişkilerini normalleştirdiği için ödüle lâyık görüldü Cavit Çağlar'ı konuk eden Hakan Çelik günün televizyoncusu..

Günün Televizyoncusu Hakan Çelik

Geçtiğimiz Kasım ayının dördünde (Tam bir ay önce) Kremlin’deki Başkanlık Sarayında bir ödül töreni düzenlendi.
Ruslar, Çar’ın kulu olmaktan çıkıp “Halk” oldukları günün yüzüncü yıl dönümünü kutladılar.

*

Rusya Devlet Başkanı Putin, 100 yıl kutlamaları münasebetiyle, dünyanın çok değerli 7 kişisine Rusya Halkı adına “Dostluk ve Barış Ödülü” verdi.
Putin’in ödül verdiği değerli yedi kişiden biri; Türk iş adamı, Bursa Olay Medya’nın sahibi ve eski bakanlardan Cavit Çağlar’dı…
25 Aralık 2015’te FETÖ
’cü bir hava subayının düşürdüğü Rus jet uçağı nedeniyle gerilen Türkiye – Rusya ilişkilerini normalleştirdiği için ödüle lâyık görüldü Çağlar…

*

Hakan Çelik törenin üzerinden bir ay geçtikten sonra Cavit Çağlar’ı ancak konuk edebildi.
Çünkü…

*

Cavit Çağlar, milleti ve devleti için yaptığı hizmetin kamuoyuyla paylaşılmasından adeta mahcup oluyor gibi, ekranlara çıkmak istemiyordu.
Bir gazeteciyi başarıya götüren yollardan biri olan “ısrar etme” yönteminden vazgeçmedi Hakan…
Çünkü…

Çağlar olağanüstü bir iş başarmıştı…Çünkü…

İki ülke ilişkilerinin normale dönmesiyle, bir yıl aradan sonra turizm sektörümüzün ve ihracatçımızın (Tabii ki tarım üreticilerimizin de) yüzü gülmüştü.

Çünkü…

Turizmcimiz 2018 sezonunu daha şimdiden satmıştı…
Çünkü…
Bir hafta önce Soçi’de buluşan Erdoğan ve PutinTürkiye – Rusya ilişkilerinin Rusya jetinin düşürüldüğü günden önceki döneme döndüğünü açıklamışlardı.
Ve…

*

Cavit Çağlar, Hakan Çelik aracılığıyla Türkiye – Rusya ilişkilerinin eskisinden de daha sıcak, daha verimli olacağını duyuruyorduTürkiye kamuoyuna…

*

Bilhassa ana muhalefet partisinin, “Türkiye bitti… Mahvolduk… Ekonomik kriz geldi, geliyor” diye adeta felaket tellallığı yaptığı bir süreçte Çağlar; umutlarımızı yeşertmiş, kararan enselere “yarın bugünden güzel olacak” mesajı vermişti.

*

Hem Cavit Çağlar gibi, başkaları için güvenilir olmanın yolunun başkalarına güvenmekten geçtiğine inanan, hayatı “güven” üzerine kurulu bir büyük üstadın güvenini kazandığı…
Hem de kamuoyunun çok merak ettiği bir büyük olayı bizzat kahramanının ağzından anlattırdığı için Hakan Çelik’i günün televizyoncusu seçiyorum.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar