GÜNÜN MUHABİRİ

Günün muhabiri Muhammed Uzun

Muhammed Uzun, ABD'nin yaşadığı bu süreci bize hatırlatarak günün muhabiri oluyor.

Günün muhabiri Muhammed Uzun

31 Mart yerel seçimleri bitti fakat seçim sonuçlarına itirazlar sürüyor. Bazı il ve ilçelerde sandıkların yeniden sayımı tartışmalara neden oldu.

Türkiye'deki bu tartışma sürerken ABD'den de oyların yeniden sayılmasına tepkiler geldi. Oysa ABD'de 2000 yılından yapılan seçimlerde Florida eyaletinde oyların 4 defa sayıldığı ortaya çıktı.

Akit gazetesinden Muhammed Uzun'un haberine göre; ABD’de 2000 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde oy sayımının geç bitmesi ve aradaki farkın sadece 19 bin oy olmasından dolayı, yeniden sayıma gidildi. 19 yıl önce gerçekleşen başkanlık seçimlerinde ABD medyası, sandıklar kapanmadanFlorida’daAl Gore’un kazandığını ilan etti. Bir süre sonra da bu eyalette Bush’un kazandığını duyurdu.
ABD’de seçime giren iki tarafın ortak itirazları sonucu Florida’da oylar makineler tarafından en az üç kez, bazı yerlerde ise dört kez sayıldı.

ABD, demokrasinin bir gereği olarak seçim sonuçlarına itiraz ve oyların yeniden sayımı konusunda prosedürünü kendisi uygularken Türkiye'deki seçimlerle ilgili tepkisi kabul edilecek gibi değil. 

Muhammed Uzun, ABD'nin yaşadığı bu süreci bize hatırlatarak günün muhabiri oluyor. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar