POLEMİK

Günün bombası Uğur Dündar'dan; Noel Hrıstiyanlara Türklerden geçti

Sözcü yazarı Uğur Dündar, yüzyıllardır Hristiyanların İsa'nın doğuşu olarak kutladığı Noel'in, çok eski Türkler'in kutladığı "Çam Bayramı" olduğunu iddia etti.

Günün bombası Uğur Dündar'dan; Noel Hrıstiyanlara Türklerden geçti

Sözcü yazarı Uğur Dündar, Orta Asya Türklerinin kutladığı Çam Bayramı'nı Hristiyanların Noel olarak kutladığına dikkat çekti.

Kendisine gelen bir maili okuyucularıyla paylaşan Uğur Dündar küçük bir araştırma yapıyor ve çarpıcı sonuçlara ulaşmış..

Hristiyanların Türklerden etkilendiğini belirten Uğur Dündar yazısında "Ansiklopedilerde bu olayın sonradan pagan halklardan alınıp İsa'ya yakıştırıldığı yazılıyor. Buna göre, İmparator Kostantin (324-337) zamanında İznik'te toplanan Konsül'de, 22 Aralık'ta güneşin doğumu için yapılan bu "pagan bayramı" İsa'nın doğumu olarak 24 Aralık'a alınıyor ve buna da "Noel Bayramı" deniyor" dedi.

İşte Uğur Dündar'ın bugünkü yazısından bir bölüm:

Noel Bayramı’nın kökeni Türklerin Çam Bayramı!..

Hristiyanların yüzyıllardır İsa’nın doğuşu olarak kutladığı “Noel Bayramı”nın çok eski Türklerin “Yeniden Doğuş Bayramı/ Çam Bayramı” olduğuna inanabilir misiniz?

* * *

Ben de ne yazık ki geç öğrendim. Birkaç yıl önce idi… Adnan Atabek imzalı bir elektronik posta aldım. Yazı bana çok ilginç gelmişti. Çünkü Hristiyanların Noel Bayramı’nın tamamıyla Türklerden alınmış olduğunu öne sürüyordu! Fakat o sırada üzerinde durmaya vaktim olmadı; bir de Noel zamanına doğru ele almayı düşünmüştüm.

Bu arada, Türk devletlerinden başka birilerine de aynı konuyu bilip bilmediklerini sordum. Yanıt İran’ın Azerbaycan Bölgesi’nden, İsmail Bey’den geldi. İsmail Bey’in verdiği yanıtın -tümüyle benzer olmasa da- gelen mektuptaki anlatıya çok uyduğunu gördüm.

Uğur Dündar'ın yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar