MEDYA KÖŞESİ

Gülümseten Altemur Kılıç anıları...

Dün vefat eden duayen gazeteci ile ilgili Yeniçağ yazarı Burhan Ayeri'den gülümseten Altemur Kılıç anıları geldi...

Gülümseten Altemur Kılıç anıları...

Atatürk'ün yaveri Kılıç Ali'nin oğlu Yeniçağ gazetesi yazarı Altemur Kılıç dün hayata gözlerini yumdu...

Bugün ise Yeniçağ gazetesi yazarı Burhan Ayeri, Altemur Kılıç'la ilgili tebessüm ettiren anılarını paylaştı...

"Altemur Ağabey'le hukukumuz oldukça eskiydi. Yankı Dergisi'nde halef-selef olduk. Dostluğumuz hiç bir zaman bozulmadı" diyen Burhan Ayeri, "Şimdi yazacaklarım en tatlı yanları. Yani Dalgınlıkları" dedi ve o anılar için iki de şahit gösterdi..

Şahitlerinden birisi Asıl Kıraç'tı yani o dönem Altemur Kılıç'ın sekreteri... Gelin o anıyı Aslı Kılıç'tan dinleyelim;

"(Aslı) Telefon bağlıyor. Rahmetli daktilo ile yazı yazmayı sürdürürken, bir yandan da "alo, aloo, aloo" diye bağırıyor. Yani ahizeyi kaldırmadan...."

İkinci anının tanığı ise Faik Akın; "Altemur Ağabey, Cağaloğlu'ndaki Hürriyet binasının tam önünde geçen dolmuşlara bağırıyor; "Cağaloğlu, Cağaloğlu".

Sözü Burhan Ayeri'nin köşesine bırakalım;

Güneş Gazetesi çıkacak. Zincirlikuyu'daki hazırlık bürosu ve sonra yerleştiğimiz eski Sabah binasında hemen her gün aynı sahneyi yaşardık. Birden karşımda Altemur Ağabey belirirdi.

"Burhan, cüzdanımı almayı unutmuşum. Şoför aşağıda bekliyor. Bana para ver". Bu tabloya alıştığımdan Emirgan'dan geliş tutarını masamın en alt gözünde hazır tutardım.

Bir keresinde de The Marmara'da randevu verdi. Saatlerce bekletti. Sonradan öğrendim ki Sheraton'a gitmiş. Ertesi gün ben söyleneceğime o bana bağırmaya başladı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar