MEDYA KÖŞESİ

Gülse Birsel isyan etti: Trol kılıklı gazeteciler...

Hürriyet yazarı Gülse Birsel bugünkü yazısında terör saldırıları üzerine provokatörlük yapan bazı gazete ve gazetecilerin olduğunu iddia ederek dert yandı.

Gülse Birsel isyan etti: Trol kılıklı gazeteciler...

Başbakan Binali Yıldırım sosyal medyada terörü övücü paylaşımlar yapanların cezalandırılacağını söylemişti. Gülse Birsel bugünkü yazısında Binali Yıldırım'a seslenerek "Sayın Başbakan, peki trolleri ve trol kılıklı gazetecileri ne yapacağız?" diye sordu. 

Sosyal medyada terörü öven ve destek verenler hakkında işlem yapılırken troller hakkında bir şey yapılmadığını ima eden Gülse Birsel “nefret söylemi ve saldırı tehdidi yapan” troller hakkında derhal işlem yapılmalı! İş tehlikeli noktalara varıyor, benden söylemesi" dedi.

İŞTE GÜLSE BİRSEL'İN YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM

HALKIN arasına (klasik kalıplarla söyleyeyim ki anlaşılsın) “nifak tohumları serpen”, insanları “kin ve düşmanlığa teşvik eden”, “birliğimizi, bütünlüğümüzü hedef alan”, “nefret söylemi ve saldırı tehdidi yapan” troller hakkında derhal işlem yapılmalı! İş tehlikeli noktalara varıyor, benden söylemesi.

Sosyal medyaya bakarsanız, ülkede herkes birbirinin boğazını sıkıyor zannedersiniz. Sokakta ise ne böyle bir nefret var ne bu kadar sert ve keskin bir bölünme.

Beşiktaş ve Reina saldırılarından sonra sosyal medyada alkışlayan yaratıkları gördük. Beşiktaş saldırısından sonra hepsi ensesinden yakalandı. Peki Reina’daki terörü övenler kimdir? Acaba aralarında o mesajları yazmak için bir yerlerden para alan var mıdır?

IŞİD ağzıyla konuşan, laikliğe, kendi hayatını yaşayan insanlara tehdit savuran veya kendisininkinden başka partiye oy verenleri vatan haini ilan edip hakaret yağdıran çok hesap var. Maalesef bunların bazıları da partiler adına çalışan paralı troller!

Medyada da benzer hedef göstermeler yapan, fena halde sorumsuz, provokatör gazeteler ve gazeteciler görüyoruz. Tamam, IŞİD maşadır, üst aklın şusudur busudur, eyvallah. Peki bu provokatörler kimin nesi?

Başbakan Binali Yıldırım, “Her türlü ayrımcılığı, kin ve nefret söylemini şiddetle reddediyoruz. Terörün amacına hizmet eden kışkırtıcı paylaşımlar maalesef ülkemize, kardeşliğimize zarar veriyor... Kin ve nefret söylemi, terörü açıkça övmek ve toplumda kargaşayı teşvik etmek gibi faaliyetler hukuk devletinde suçtur” dedi. Sayın Başbakan, peki trolleri ve trol kılıklı gazetecileri ne yapacağız?

Bu provokatörler alttan alta veriyor gazı, veriyor gazı. Vatandaşı vatandaşa, sanatçıya, gazeteciye, siyasetçiye düşman etmek, hedef göstermek, iftira atmak birinci görevleri. Ve bu provokatörlerin çoğu maaşlı!

Bunların ayağı her tür medyadan kesilse, ülkenin hem birlik ve bütünlüğüne hem ekonomisine harika ve şipşak bir katkı olmaz mı?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar