GÜNDEM

Gözaltına alınan Ferhat Tunç, serbest bırakıldı

Havalimanında polisler tarafından gözaltına alınan Ferhat Tunç serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan Ferhat Tunç, serbest bırakıldı

Müzisyen Ferhat Tunç, havalimanında polisler tarafından gözaltına alındı. Havalimanı emniyet şube müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Tunç, sabah Bakırköy Adliyesi'ne gönderildi. Ardından serbest bırakılan Tunç, adliye önünde, "Bedeli ne olursa olsun bu ülkede sanat yaptık, türkülerimizi barış, kardeşlik için söyledik. Cezaevinde de olsa bu ülkede yaşayacağım, ülkeyi terk etmeyeceğim" sözlerini sarf etti.

Daha önce HDP'den milletvekili adayı olan müzisyen Ferhat Tunç, havalimanında gözaltına alındığını açıkladı. Tunç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Almanya’dan gelirken 'aranıyorsun' dediler havaalanında gözaltı işlemi yapılıyor” dedi.

ferhat tunç

Edinilen bilgiye göre, dün gece uçakla Almanya'dan gelen Ferhat Tunç hakkında, pasaport işlemleri sırasında Diyarbakır'da yürütülen bir soruşturma kapsamında yakalama kararı olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Tunç, Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Tunç, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Adliyeye getirilen Tunç, "Dün Almanya'dan geldim. Giderken bir sorun yaşamadım. Ama dün gelirken saat 11'de 'Aranıyorsun' dediler ve geceyi gözaltında geçirdik. Şimdi buradayız. Diyarbakır'da açılan soruşturmanın konusunun ne olduğunu öğrenmiş olacağız. Yani avukat arkadaşlarla birlikte öğrenmiş olacağız" dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar