GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

Gönül Köprülerimiz

TRT1

Gönül Köprülerimiz

Ramazanın ilk gününden itibaren TRT 1 ekranlarında, cami imamlarını bambaşka bir gözle görmemizi sağlayan bir belgesel yayınlanıyor. 20 dakikalık bölümlerle her gün yayınlanan belgeselde, Türkiye'nin dört bir yanından, meslekleri imamlık olan fakat yapıp ettikleri ile cemaatinin, mahalle halkının gönlünü fethetmiş insanların küçük hayat hikâyeleri anlatılıyor.

İMAMLARA İADE-İ İTİBAR

İmamlar, Türk sanatında ve ekranlarında yıllar boyu, yenilikçiliğin karşısında, halkı kışkırtan, gerici ve yobaz olarak resmedildi. Bunun aksini söyleyen eserler yok denecek kadar az. Mesut Uçakan'ın genel yönetmenliğini yaptığı Gönül Köprülerimiz belgeseli toplumda oluşturulan bu algıyı yıkıyor. Türkiye'nin en ücra köşesine kadar uzanarak üreten, yenilikçi, sanatkâr, halkı güzele, iyiye yönelten imam örneklerini göstererek zihinlerde yeni bir imam algısı oluşturuyor.

YOBAZ İMAMDAN RESSAM İMAMA

Belgeselde din görevlisi olmak dışında başka meslek ve uğraşlara sahip imamlar kendi hayatlarını ve uğraşlarını anlatıyorlar. Her bölümde başka bir şehirde başka bir imamın hayatına konuk oluyoruz. Ve bu imamlar kendi hayatları dışında geniş bir kitleyi de etkiliyorlar. Resim dersi veriyorlar, spor antrenörlüğü yapıp sporcu yetiştiriyorlar. Bulundukları mahallenin, köyün, elektriğini, yolunu, camisini tamir eden, köylünün römorkunu yapan on parmağında on marifet imamlar bile var. Belgeselin bölümlerinde ressamdan, ses sanatçısına, marangozdan, güreş antrenörüne çok renkli imam hayatlarına şahit oluyoruz.

Mesut Uçakan'ın genel yönetmenliğini yaptığı Ercan Coff'un yönettiği Gönül Köprülerimiz ramazanın sonuna kadar her akşam saat 18.00'da TRT 1 ekranlarında daha birçok sürprizli, renkli imam hayatlarıyla ekranlarda oluyor.
ÇOK OKUNANLAR