GÜNDEM

Gündemi değiştirecek PKK-MİT bombası!

PKK ve MİT'in Oslo'da yaptığı görüşmeye ait olduğu ileri sürülen ses kaydı DİHA'nın sitesi hacklenerek mi yayınlandı?

Gündemi değiştirecek PKK-MİT bombası!
GAZETECİLER.COM (ÖZEL HABER) Türkiye gündemine sallayan ses kayıtlarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez bomba MİT'te patladı. Çünkü ses kaydının MİT - PKK - İmralı pazarlığına dair olduğu iddia ediliyor.

Ses kasetindeki bomba ifadeler kadar kasetin ortaya çıkışı da esrarengiz. Bunun için istihbarat operasyonları aratmayacak bir yöntemin izlendiği söyleniyor.

DİCLE HABER AJANSI YAYINLADI

Ses kaydı saat 09.37'de Dicle Haber Ajansı'nın sitesinden yayınlandı. "Görüşmelerin iç yüzü Erdoğan'ı yakacak" başlığı ile verilen kaset, site hacklenip sisteme gizlice girilerek servise konuldu.

PKK'nın Avrupa'daki yöneticileri ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Oslo'da gerçekleştirdiği görüşmelerin ses kaydı internet ortamına bomba gibi düştü. Konuşma kaydına bakıldığında görüşmenin beşinci defa yapıldığı anlaşılırken; DİHA ise haberin  sanal saldırı sonucunda bilinmeyen kişiler tarafından sayfaya eklendiğini duyurdu.

SES KAYDINDA KİMLER VAR?

DİHA'nın haberine göre PKK ile devlet arasında görüşmeler de yer alan kişiler MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT Müsteşar yardımcısı Afet Güneş, KCK'lı Mustafa Karasu, PKK'lı Sabri Ok, Kongra-gel Başkan Yardımcısı Zübeyir Aydar ve Koordinatör ülke temsilcileri arasında geçiyor. Koordinatör ülke temsilcisinin ingilizce konuştuğu görülürken kimliği bilinmiyor. Görüşmelerin hangi tarihte olduğu ise bilinmiyor.

Deneme
 

DİHA'DAN HACKLENDİK AÇIKLAMASI

DİHA'nın konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle: İnternet üzerinden yayım yapan ajansımız Dicle Haber Ajansı'nda (DİHA) bugün saat 09.37'de servis edilen "Görüşmelerin İçyüzü Erdoğan'ı Yakacak" başlıklı haber, sitemize yapılan sanal saldırı sonucu şifrelerin kırılması suretiyle eklenmiştir. "Gerçeklerden asla taviz verilmez" sloganı ile tüm zorluklara rağmen çalışmasını sürdüren ajansımız, abonelerine gerçek ve objektif haberler servis etmeyi vazgeçilmez bir ilke olarak benimsemiştir. Söz konusu haber ise araştırılıp ortaya çıkarılan veya bir haber kaynağının göndermiş olduğu haber değildir. Dolayısıyla gerçekliği teyit edilmediği gibi, ajansımızla da bir ilgisi yoktur. Haber fark edilir edilmez, hemen müdahale edilmiş ve siteden kaldırılmıştır. Teknik çalışmalar nedeniyle yaklaşık 2,5 saat yayım yapamadık. Bu nedenle abonelerimizden özür diliyoruz".

ÇOK OKUNANLAR