RÖPORTAJ

Gültekin Avcı: Silivri'de kanalizyon mazgalından konuşuyoruz

Zaman Gazetesi'ne konuşan Gültekin Avcı, Silivri cezaevinde yan hücrelerle kanalizasyon mazgalından konuştuklarını söyledi.

Gültekin Avcı: Silivri'de kanalizyon mazgalından konuşuyoruz
Silivri cezaevinde Can Dündar ve Erdem Gül ile aynı koridorda yer alan hücrede yatan Gültekin Avcı, yaşadıklarını Zaman Gazetesi'nden Sevgi Akarçeşme'ye anlattı.

Birbirleriyle irtibat kurmamaları için tek başına hücrelerde kalan gazeteciler, yan hücreyle kanalizasyon mazgalı aracılığıyla bir kaç cümle edebiliyormuş. 

Can Dündar'a cezaevinde yardımcı olabilecek bilgileri bir şişeyen koyarak tel örgülü duvar üzerinden ilettiğini söyleyen Gültekin Avcı, haberleşme yöntemlerini şöyle anlattı.

Hidayet Karaca ve Mehmet Baransu hariç tüm gazeteciler tek başına hücrelerde kalıyor. Onlar bizden başka blokta. Benim bir yanımda hâkim Süleyman Karaçöl, diğer yanımdaki hücrede sırasıyla Cevheri Güven, Murat Çapan, Can Dündar ve Erdem Gül var. A-1 koridoru böyle. Dostluklar oluşmasın, irtibat kurulmasın diye sıkı bir tecrit uyguluyorlar. Dert ortaklığı mümkün değil. Biraz konuşabilmek için tek yol var. Beton bahçenizde yerdeki kanalizasyon mazgalı. O demir mazgala neredeyse ağzınızı değecek kadar yaklaşıp secde pozisyonu alıyorsunuz. Demir mazgaldan kanalizasyon boşluğuna bağırarak yan hücrelerle bir nebze konuşabiliyorsunuz. Bir yandan ağır bir kanalizasyon kokusu, diğer yandan 3-5 cümlelik sohbetin dayanılmaz cazibesi.

Can Dündar'a cezaevinde yardımcı olacak bilgileri bir şişe içinde ilettim

Bunun dışında kısa cümleler için plastik bir şişe içine mektubu yerleştirip yüksek tel örgülü duvardan yan hücrelerinize atabilirsiniz. Nitekim Can Dündar'a cezaevi hayatında yardımcı olacak bilgileri böyle bir şişe içinde iletmiştim.

ÇOK OKUNANLAR