GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Gülay Göktürk

Akşam

Gülay Göktürk

Akşam gazetesi yazarı Gülay Göktürk, "Çözüm Süreci'nin dibe vuruşu, siyasi angajmanları yüzünden görme yeteneğini hepten kaybetmemiş kimse için sır değil" diyerek başladığı bugünkü yazsında son bir buçuk yıldır yaşananların bir özetini veriyor.

Göktürk, müzakerelerin yapıldığı masanın neden devrildiğini şöyle açıklıyor.
"PKK, Suriye'deki iç savaşın, IŞİD'in ortaya çıkışının, Rojawa'da olup bitenlerin yarattığı fırsat sayesinde 2 yıllık müzakere süreci boyunca hükümetten koparamadığı "statü"yü, bölgenin yeniden dizaynı sırasında ABD'den koparabileceğini sandığı için devirdi masayı.

"Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin, böyle bir altüst oluş süreci ile ABD'nin himayesinde gerçekleştiğine dikkat çeken Göktürk, PKK'nın da ABD'nin himayesinde bir Suriye Kürdistan'ı kurma hayali olduğuna değiniyor.

ABD'nin de PYD'nin iştahını kabartmak için elinden geleni yaptığını söyleyen Göktürk; "Bölgede IŞİD'e karşı mücadele eden tek diri ve seküler silahlı üç olarak " PYD'yi Ortadoğu'daki müstakbel müttefiki olarak gördüğünü, zaten uzun zamandır "seviyeli bir ilişki içinde olduklarını" sık sık dile getirdi" diyor.

Şaşırtıcı bir noktaya dikkat çeken Gülay Göktürk, "Uzun bir siyasi geçmişleri olduğunu ve öyle kolay kolay yaş tahtaya basmayacaklarını söyleyen PKK yönetiminin ABD'nin son derece konjonktürel olan bu politikasına bel bağlayarak, işi "TC'ye karşı yeniden savaş açma" noktasına kadar getirmesi oldu" diye devam ediyor.

Geçmiş tarihli bir yazısında "ABD'yle mi, Türkiye'yle mi?" diyerek PKK'nın yanlış bir hesap peşinde olduğunu yazdığını belirten Akşam gazetesi yazarı Gülay Göktürk, 'Yanlış hesap ve PKK'nın hayal kırıklığı" başlıklı yazısı ile günün yazarı olmayı hak ediyor.

ÇOK OKUNANLAR