GÜNÜN MUHABİRİ

Gökhan Karakaş

Milliyet

Gökhan Karakaş
16 Eylül 1890'da Japonya'nın Kushimoto kentinde 540 denizci ile batan Ertuğrul fırkateyninin öyküsünü anlatan 'Ertuğrul 1890' adlı film, Deniz Harp Okulu'ndaki subay adaylarına gösterildi.

Türk- Japon ortak yapımı bu filmin Deniz Harp Okulu için ayrı bir önemi var. Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, dünkü törende şu duygusal konuşmayla filmin önemini de anlatmış oluyor aslında:

“Bu filmin Deniz Harp Okulu ile öğrencilerle buluşması çok önemli. Çünkü Ertuğrul, Deniz Harp Okulu’nun okul gemisi, öğrencilerinin, mezun subayların staj yaptığı bir gemiydi ve Japonya seferinde staj için öğrenciler vardı. Ertuğrul’un seyrinde 13 yeni mezun teğmen var ve bunlar stajlarını yapıyorlar. Maalesef yitirdiğimiz şehitlerimizin arasında teğmenlerimizden 11’i de var. Türkiye ile Japonya’yı özel bir dostluk platformuna taşıyan bu gemi, bizim için, Deniz Kuvvetleri için de çok önemli” 

Bu haberi Milliyet Gazetesi'nin deneyimli deniz ve sualtı kültürü muhabiri Gökhan Karakaş'tan alıyoruz. Ve kendisini bu anlamlı haber için günün muhabir seçiyoruz.

 


 
ÇOK OKUNANLAR