GÜNDEM

İhsan Eliaçık meğer Gezi'de... İddianameden çarpıcı detaylar

Gezi Parkı soruşturmasındaki telefon kayıtları, eylemcilerin dini nasıl istismar ettiğini ortaya koydu. İsyanın önemli ismi Mücella Yapıcı, ‘Gezi İmamı’ yapmak istediği İhsan Eliaçık’la ilgili skandal ifadeler kullanıyor.

İhsan Eliaçık meğer Gezi'de... İddianameden çarpıcı detaylar

2013 yılında hükümeti devirmeye yönelik tertiplenen planlı Gezi kalkışmasını desteklemiş isimlerin başında gelen Mücella Yapıcı’ya ait ilginç konuşmalar gün yüzüne çıktı.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre ‘3. Köprü’, ‘İstanbul Havalimanı’ ve ‘Kanal İstanbul’ gibi dev projelerin derhal durdurulması talebiyle Taksim Meydanı’nda boy gösteren Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nin o dönem genel sekreterliğini yapan Mücella Yapıcı, Gezi eylemlerine ‘dindarların’ da destek verdiği izlenimi oluşturmak için İhsan Eliaçık’ı kullanmış.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan Gezi Parkı iddianamesinde şüpheliler arasında yer alan Yapıcı’nın, arkadaşı Sunay Gedik’le yaptığı telefon görüşmesi soruşturma dosyasına girdi.

Pek çok telefon konuşmasında, “İşimiz var devrim yapacağız” diyen Yapıcı’nın Sunay Gedik’e söyledikleri, Gezi Parkı kalkışmasına katılan eylemcilerin dini nasıl istismar ettiklerini de ortaya koydu. Kalkışmaya katılımın fazla olabilmesi için muhafazakar kesimin gözüne ‘şirin’ gözükebilecek organizasyonlar düzenleyen Mücella Yapıcı ile Sunay Gedik arasında İhsan Eliaçık konulu telefon görüşmesi şu şekilde gerçekleşti:

mücella yapıcı

İŞTE O DİYALOGLAR


Mücella Yapıcı ile Sunay Gedik arasında geçen skandal diyalog iddianamede şu şekilde yer aldı:

"Mücella Yapıcı: Tamam şimdi İhsan Eliaçık da alayım sana diyorum kabul etti.

Sunay: Yok biz onu sevmedik tipini beğenmedik.

Yapıcı: Yok ya çok güzel twitler atmaya başladı.

Sunay: Öyle mi?

Yapıcı: Hiç fena değil tabi ayrıca Allah ile ilişki kurmamız da gerekiyor.

Sunay: Yani evet birimiz kursa iyi olur.

Yapıcı: İşte ben kendimi feda ediyorum.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar