REKLAM

Gereksiz güç oyunları yüzünden istifa etti!

İnteraktif Reklam Platformu Başkanı Levent Erden istifa etti. Erden istifa nedenini "Gereksiz güç oyunlarından yoruldum" olarak açıkladı.

Gereksiz güç oyunları yüzünden istifa etti!

Levent Erden, kurulduğu 2007'den beri sürdürdüğü İAB Türkiye İnteraktif Reklam Platformu (İAB) başkanlığından istifa etti. Platformun başkanlığını, Reklamverenler Derneği'nin de başkanlığını yapan Ahmet Pura üstlendi ve bu göreve platformun dernekleşme süreci tamamlanana kadar devam edecek.

Levent Erden istifa gerekçesini, "Temsil ettiğim derneğin ve onun profesyonellerinin gereksiz güç oyunlarından yorulduğum için istifa ettim" şeklinde açıkladı. Erden "Profesyonellerinin yanlış yönlendirmesi ile RD'nin mayısta seçim yapmaya ikna olması, istenmediğimin işaretidir. Ayrıca herkes atama ile göreve gelirken başkanlık için seçim talep edilmesi, gereksiz güç oyunudur" dedi.

"Reklamcılar Derneği, IAB Türkiye'yi ölçüm derneğine indirgemeye çalışıyor" iddiasında bulunan Erden şöyle konuştu: "Dünyada sosyal medyayı en çok kullanan dördüncü ülke Türkiye. İnteraktif medya kullanımında 'bench mark' ülke olabiliriz. Bunu sağlayabilmek için İAB Türkiye'nin salt ölçüm yapan bir derneğe indirgenmesi değil, sektörümüzün global güç olması için çalışan bir oluşuma dönüştürülmesi lazım."

Pura ise RD Yönetim Kurulu ile dernekleşme konusunda görüştüklerini ve bu sırada Erden'in görevi bırakmak istediğini söyledi. Pura, "İAB'nin hükmi şahsiyeti olması gerekiyor. Dernekleşerek bu yerine getirilecek ve stratejiden sapmadan fonksiyonlar sürecek" dedi.

ÇOK OKUNANLAR