GÜNDEM

Genç sinemacılar için müjde! Eğitim atölyesi başlıyor

Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SİNEBİR) Kültür ve Turizm Bakanlığı "GENÇDES" projesi kapsamında Türk Sinemasında Asistanlık Eğitim Atölyesi programı düzenliyor. Eğitimler 08 Temmuz'da başlıyor...

Genç sinemacılar için müjde! Eğitim atölyesi başlıyor

Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SİNEBİR) tarafından yürütülen "Türk Sinemasında Asistanlık Eğitim Atölyesi" için başvurular başladı. Sinema alanında çeşitli konularda düzenlenecek ve ücretsiz olan eğitimler 08 Temmuz 2017'de İstanbul'da başlayacak ve Eylül sonuna kadar devam edecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın GENÇDES projesi tarafından desteklenen Türk Sinemasında Asistanlık Eğitim Atölyesi'ne sinema üzerine eğitim gören üniversite ve meslek yüksek okullarının son sınıf öğrencileri ile halen stajyerlik yapan veya asistanlık yapan gençler katılabilecek.

Türk sinemasının önemli isimlerinin deneyimlerini paylaşacağı atölye ile bilgi ve deneyim eksikliğinden oluşan iş kayıplarını önlenmesi, mezunların mesleğe geçişlerinde yaşanan uyum sıkıntılarının en aza indirilmesi ve sektör çalışanlarının kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor.

TÜRK SİNEMASININ USTA İSİMLERİ ATÖLYELERDE DERS VERECEK

08 Temmuz'da başlayacak ve Eylül sonuna kadar devam edecek olan eğitimle ilgili bilgi veren SİNEBİR Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güneş, asistanların son yıllarda sinema setleri yerine dizi film setlerinde yetiştiklerini söyledi. Bu isimlerin zamanla iyi bir yönetmen olsalar bile süreçten kaynaklanan bazı sorunların, hem kendilerine hem de sektöre zarar verdiğini söyleyen Güneş, GENÇDES desteğiyle kurulacak atölyelerde, sektörün usta isimlerinin kendi asistanlık deneyimlerini katılımcılar ile paylaşacaklarını ve çok önemli bir bilgi birikiminin bu sayede genç sinemacılara aktarılacağını kaydetti.

BAŞVURULAR 25 HAZİRAN'A KADAR YAPILABİLECEK

Ders saatleri dışında set gezilerinin de yer alacağı atölyede eğitimler hafta sonları bir gün ve 4 saat üzerinden gerçekleştirilecek. Tamamen ücretsiz olan eğitimler için katılımcıların 25 Haziran'a kadar sinebir@gmail.com adresine başvuru yapmaları gerekiyor. 

Atölye konu başlıkları ise şöyle:

Mesleki tanımlarıyla bir filmin yapımında yer alanlar.
Sinema sektörü ve sektörel kuruluşlar üzerine bilgilendirme.
Film seti kimlerden oluşur, nasıl yönetilir?
Yönetmen asistanlığı ne demektir? Asistanlık türleri.
Yardımcı yönetmenlik.
Diğer asistanlıklar.
Asistan ve Yönetmen.
Hazırlık çalışmasında asistanlık nasıl yapılır
Çekim aşamasında asistanlık (sette asistanlık)
Çekim sonrası asistanlık
Asistan ve Senaryo
Asistan ve Program
Asistan ve Oyuncular
Asistan ve Sanat/Dekorasyon birimi
Asistan ve Kostüm/Makyaj
Asistan ve Set
Asistan ve Kamera
Asistan ve Işık
Asistan ve Ses
Asistan ve Kurgu
Asistan ve Seslendirme
Asistan ve Stüdyo
Asistan ve Müzik
Asistan ve Dijital Kayıt

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar