MEDYA KÖŞESİ

Geleceğin Starı yarışmasının İzmir'deki elemelerinde neler yaşandı?

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, Geleceğin Starı yarışmasının elemeleri için İzmir’e gitti.

Geleceğin Starı yarışmasının İzmir'deki elemelerinde neler yaşandı?

Hamdi Alkan, Nurgül Yeşilçay ve Fırat Parlak’ın jüri üyesi olduğu program önümüzdeki günlerde Star TV ekranlarında izleyicilerle buluşmaya başlayacak. Şu aşamada ise elemeler yapılmakta… Koloğlu’nun verdiği bilgilere bakılırsa bu elemeler çok heyecanlı ve bol aksiyonlu geçiyor. Uzun kuyruklar var ve jüri üyeleri de büyük ilgi görmekte.

İşte, Koloğlu'nun izlenimleri:

"Hamdi Alkan, Nurgül Yeşilçay ve Fırat Parlak’ın jüri olduğu, yakında Star TV’de başlayacak ‘Geleceğin Starı’nın elemelerinde adaylar, uzun kuyruklar oluşturuyor.

'Geleceğin Starı' elemelerini izlemek üzere İzmir ayağındaydım. Bizde sabahın 06.00’sı dedikleri olay mevcuttur... Emeklinin banka, insanların hastane önünde sırasını beklediği zamanlardır.Kuyrukta, 9.5 yaşında Safa da vardı, emekli Ümmü Hanım da... Şöhretin de bir beklemesi vardır. Söylenen, 4 bin başvuru içinden seçilen, 500 kişinin kuyruğu bu... Daha başlangıç... Programın seçmelerinin Ankara’sı, Eskişehir’i, Adana’sı, İstanbul’u ve Berlin’i var. 39 bin başvurudan bahsettiler. Bu koca rakamların, yıldız olma hayallerinin geleceği sayı 16... Evet bol sıfırlar, iki haneye düşecek. Ve o iki haneden de iki isim çıkacak.

‘Çok teşekkür ederiz’

Jüride yer alan Hamdi Alkan ve Fırat Parlak geldi, ardından, Nurgül Yeşilçay... İzmir Hilton Garden Inn’de yapılan elemelerde otelin önü ve lobi dolu... Bir ara itiş kakış olmuş, stres yükü fazla şöhret beklemesinde... Polis bile ziyaret etmek mecburiyetinde kalmış. Tirad hazırlayanı, hatta kostümüyle geleni bile vardı, işine sadık adaylar..."

Çoğu, “Siz bana söyleyin, ben oynayayım” diyordu. Elektrik-elektronik bölümünü bırakıp, “Oyuncu olacağım” diyen kardeşimiz de vardı. Yıldız adayı geliyor. Dosyası jüri masasında... Dosyalar birikiyor. “Kameraya bak, seni seviyorum diye bağır” komutu veriliyor. ardından “Çok teşekkür ederiz”, “Bu kadar mı?” Saatlerce beklemelerin sonucunda, bir bakış ve bir teşekkür... Bir de sanki Nurgül Yeşilçay’la fotoğraf çektirmek için gelmişler kadrosu vardı. “Annem sizin hayranınız bir fotoğraf bekliyor lütfen...”

‘Spiker yüzün var’

“Ne güzel gülüyorsun sen” ve “Aslında komiksin”e karşılık, ‘Ben ne olduğumu bilmiyorum ki’ bakışı... Heyecan son noktada olunca, bakışların kıymeti bilinmiyor ki... “Sende tam spiker tipi var” diyor jüri... Genç kız, hiç aynanın önünde haber okudu mu acaba? Bundan böyle oyuncu değil de spiker olmak için mi sıraya girecek? Annesi Koreli, babası Türk bir aday geliyor. Süre bittiğinde, “Bir reklam filminin ihtiyacı olur bu yüz” sözünü almış olarak çıkıyor. “Aydan Şener’e ne çok benziyor” diyor Alkan bir aday için... Ama onun haberi yok, oynarken... “Deli dolu” diyorlar, bir Aleyna Tilki misali kızımız geliyor. Belli ki ona hep “Sen güzelsin, zaten seni beğenirler” denmiş. Fazla bir şey yapmıyor. Dikkat çekmenin dayanılmaz özgüveniyle, şöhretin zaten onu bırakmayacağı inancında gibi...

Ve hayatlar...

Hayat hikayeleri olmaz mı? “Çocuklarından ayrılan bir öğretmeni oyna” dediklerinde, kadın öylece kaldı. Oyuna gerek yoktu. Hayatın kendisiydi zaten... Ümmü Hanım, “Biliyor musunuz, 39 yıllık eşimden biraz önce ayrıldım. Mahkemeden geliyorum” diyor.

Çok sayıda oyunculuk okuyan öğrenci vardı

Adaylar arasında çok sayıda oyunculuk okuyan öğrenci vardı... Şöhreti en çok onlar hak ediyorlar. Hamdi Alkan hep uyarıyordu, “Fazlalıklar var, gidecek bu kilolar ve spor yapılacak.” Star olmanın vazgeçilmez kuralları.... Çok başarılı örnekler de vardı. Tiyatronun bolluğunu ve bereketini hissettim onları görünce...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar