GÜNDEM

ÇGD'deki istifaya Başkan'dan sert tepki

Yerli, yabancı birçok kişi ve kuruluşun görüşme istemesi, bilgisine başvurması ÇGD'nin gücünü, ağırlığını, ciddiyetini gösterir.

ÇGD'deki istifaya Başkan'dan sert tepki
GAZETECİLER.COM (ÖZEL) Taraf'ın WikiLeaks belgeleri sonrasında ÇGD Yönetim Kurulundan istifa eden Ali Tarık Hatipoğlu'na ÇGD Genel Başkanı Abakay'dan sert bir yanıt geldi.

"Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Genel Başkanı olarak ben, bizden randevu isteyen, görüşmek isteyen,ciddi bulduğumuz, her kişi ve kuruluşla görüşürüz,
görüşlerimizi, ilkelerimizi de açık ve net olarak açıklarız. Gizleyecek bir
şeyimiz de olmaz"
diyen Ahmet Abakay görüşmelerin ÇGD'nin ağırlığını gösterdiğini ileri sürdü:

BU GÖRÜŞMELER ÇGD'NİN GÜCÜNÜ GÖSTERİR

Türkiye'deki basın ve ifade özgürlüğü konusunda doğru bilgi almak isteyen yerli, yabancı birçok kişi ve kuruluşun görüşme istemesi, bilgisine başvurması ÇGD'nin gücünü, ağırlığını, ciddiyetini gösterir. Bu kişilerin bizden aldıkları bilgileri nasıl değerlendirdikleri de bizim umurumuzda değildir.

Ahmet Abakay, açıklamasında istifanın arka planını da şöyle yazdı:

BAŞKAN İSTİFA'NIN ARKA PLANINI YAZDI

Ancak bu yazının neden yazıldığını şimdi anlayabiliyorum. Ben bir ay kadar önce Tarık'a, yapılacak yeni Genel kurulda kendisinin Genel Yönetim Kurulunda yer almaması gerektiğini, Aktif gazetecilik yapan genç arkadaşlara yer vermemiz gerektiğini belirttim. Çünkü böyle düşünüyorum. Kendisi (isteksiz de olsa) olabilir, ben yeni dönemde olmam" dedi. Ayrıca Tarık bir yıldır ÇGD ile değil, yeni kurduğu çevre derneği Kültürçev ile ilgileniyor. ÇGD'ye katkı sunmuyor.

ÇGD etkinliklerine güç verecek gazeteci arkadaşlarımıza ihtiyacımız var.

(...) Tarık, Genel Yönetim Kurulu üyeleri Adnan Gergeroğlu, Sibel Nart,Mehmet Açıktan,Nurşen Tekin, ekrem Meral ve benim hazır bulunduğum cumartesi günkü toplantının gündemine, yazısında şikayet ettiği Wikileaks belgeleri konusunu gündeme getirmedi, " konuyu görüşmeli, tartışmalıyız" gibi bir cümle de sarfetmedi.

Şimdi anlıyorum ki benim yeni yönetimde birlikte olmayı düşünmediğimi belirtitğim bu arkadaşa, kendisiyle ilgili önerim ağırına gitmiş ve böylesine bir tepki vermiş.Kendisi isterse tabiî ki dernekteki her birime ve organa aday olma hakkına sahiptir. Bir ay sonraki yönetimde olmayacağını düşündüğü  için, "ben istifa edeyim daha havalı olur, bunu da devrimci bir şerbetle süslerim" diye düşünmüş olabilir.Ancak bunu çok basit ve düzeysiz bir üslupla yapması hoş olmadı.

ÇOK OKUNANLAR