GÜNDEM

Gazetelerin 'PKK'lı avukat' manşetleri yalan oldu!

Gazetelerin manşetlerinde 'terörist avukat' denilerek manşet olan o fotoğrafın kahramanı olan avukat İrfan Dündar mahkemece serbest bırakıldı.

Gazetelerin 'PKK'lı avukat' manşetleri yalan oldu!
GAZETECİLER.COM
KCK davasındaki son avukat gözaltıları sonrası gazetelerin maşetlerine yerleşen fotoğrafın kahramanı olan avukat İrfan Dündar serbest bırakıldı. Dündar, 1992'de çekilmiş silahlı bir fotoğrafı nedeniyle Kandil'de PKK kampında eğitim aldığı iddia edilmişti.

Son KCK dalgasında gözaltına alınan 40'ı aşkın avukatın PKK üyesi olduğu idda edilirken manşetlere taşınan bir fotoğraf tartışma konusu olmuştu. Gözaltına alınan avukatlardan İrfan Dündar'ın Kandil'de çekildiği iddia edilen fotoğrafın Hakkari'de çekildiği ortaya çıkmıştı. 1992'de çekilen fotoğraf gazetelere PKK kampından bir kare olarak aktarılmıştı.

DenemeKANDİL DEĞİL HAKKARİ, PKK KAMPI DEĞİL DEĞİL KÖY

Dündar'ın avukatı yaptığı açıklamada müvekilinin arkadaşının ailesini ziyaret ettiğini ve hatıra fotoğrafı çektirdiklerini söylemiş, resimdeki silahın ise aileye ait ruhsatlı bir silah olduğunu vurgulamıştı. Dündar'ın avukatı sözkonusu fotoğrafla aynı gün çekilmiş diğer fotoğrafları da paylaşsa da hiç biri deği manşet haber bile olmamıştı. Gazetelerde geniş yer bulan o fotoğraf ise İrfan Dündar'ın avukatından gelen açıklamaya karşın gözaltılara en büyük dayanak olarak yorumlanmıştı.

[photos]

"VAY ŞEREFSİZ" MANŞETİNDEN FARKI NE?

Dündar'ın serbest bırakılması gazetecilerin 'terörist avukat' manşetlerini boşa çıkarırken akıllara Hürriyet'in 'Vay Şerefsiz' manşeti geldi. Hürriyet, montaj olduğu anlaşılan bir fotoğrafa dayanarak Ahmet Kaya'nın Kürdistan bayrağı önünde konser verdiğini iddia etmiş, ünlü sanatçıyı hedef göstererek linç kampanyasına öncülük etmişti.


ÇOK OKUNANLAR