MEDYA KÖŞESİ

Gazeteler neden birbirine benziyor?..

Sabah gazetesi Ombudsmanı İbrahim Altay: Gazetelerimizin yarısından fazlasını yazı işleri değil, haber ya da PR ajansları çıkarıyor. Bu yüzden hepsi birbirine benziyor."

Gazeteler neden birbirine benziyor?..

Sabah gazetesi Ombudsmanı İbrahim Altay, "haber ve PR ajansı gazeteciği"ni topa tutarken, ajans haberlerine "takla attırıp" özel haber diye gazetede fotoğrafıyla yayınlatanları da unutmadı...

"Gazeteler neden birbirine benziyor" diye soran Sabah Ombudsmanı Altay, Hıncal Uluç'un "ajans haberciliğinin ucuz olmasının gazeteciliği bitirdiği" tezine katıldı... 

TOPLAMA HABERLERİN SAYISI İMZALI HABERLERDEN FAZLA

"Elinize herhangi bir günlük gazeteyi alın. Kaç haber var sayın. Bu haberlerin kaçına gazetelerin muhabirleri ya da editörleri imza atmış onu da sayın." diyen İbrahim Altay, "Kalanların hepsi ajanslardan, yabancı gazetelerden ya da oradan buradan toplanmış haberlerdir. Genellikle bu toplama haberlerin sayısı imzalı haberlerden fazladır" ifadelerini kullandı.

"TAKLA ATTIRIP" ÖZEL HABER DİYE SUNANLAR VAR...

"Hoş, haberin üzerinde bir muhabirin resminin ya da isminin olması o haberin, başka bir yerde bulunmadığını, sadece o gazetenin okurlarına 'özel' olduğunu göstermiyor" diyen  İbrahim Altay, "Ajanslarda, başka gazetelerde ya da sosyal medyada rastladıkları bilgileri şöyle bir takla attırıp kendi haberiymiş gibi sunanlar da var" ifadelerini kullandı.

GAZETELERİN YARIDAN FAZLASINI YAZI İŞLERİ HAZIRLAMIYOR

İbrahim Altay yazısını da şöyle bitirdi: "Kısacası... Gazetelerimizin yarısından fazlasını yazı işleri değil, haber ya da PR ajansları çıkarıyor. Bu yüzden hepsi birbirine benziyor. Halimiz acıklı!"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar