GÜNDEM

Gazetecilerin Azerbaycan çıkarması

Anadolu Yayıncılar Derneği'nin organizasyonu ile Bakü'de Uluslararası Medya Kurultayı düzenleniyor. Kurultay kapsamında ilk gün programında Bakü Büyükelçiliği ziyareti vardı.

Gazetecilerin Azerbaycan çıkarması

Türkiye'den gelen 40 gazeteci Büyükelçilik Rezidansında düzenlenen yemekte Erkan Özoral ile biraraya geldi. Büyükelçi Özoral Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin her alanda giderek arttığını belirterek, karşılıklı turizmin artması gerektiğini söyledi. AYD Başkanı Sinan Burhan da Sayın Büyükelçiye verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

Medya Kurultayı kapsamında gazeteciler Şehitler Hiyabınıda ziyaret ederek anıta karanfil bıraktılar.  Daha sonra kuruluşunun 143. Yılı dolayısı ile Azerbaycan basın günü programına katılan gazeteciler Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov ile biraraya geldi. Hasanov katılım sağlayan gazetecilere teşekkür etti.

40 GAZETECİ YALNIZ BIRAKAMDI

Aralarında Akşam gazetesinden Emin Pazarcı, Hürriyet Gazetesinden Deniz Zeyrek, Yenişafak Gazetesinden Hasan Öztürk, İnternethaberden Hadi Özışık, Kanal 24 televizyonundan Melik Yiğitel, Haber 7 'den İbrahim Erdoğan, Akit Gazetesinden Hacı Yakışıklı'nın da aralarında bulunduğu Türkiye'den gelen 40 gazeteci Azerbaycanlı meslektaşlarını Basın gününde yalnız bırakmadı.


Basın günü dolayısı ile düzenlenen kutlamalarda AYD Başkanı Sinan Burhan'a Azerbaycan ve Türkiye arasındaki medya ilişkilerine verdiği katkılardan dolayı plaket takdim edildi. Sinan Burhan yaptığı konuşmada "Siyasette nasıl ilişkiler çok iyi gidiyorsa basınımız ile olan ilişkilerimizde çok iyi olacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk ziyaretini Azerbaycan'a yaptı. Dolayısı ile bizlerde basın camiası olarak ilişkilerimizi dahada geliştirmemiz gerektiğinin farkındayız" dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar