MEDYA KÖŞESİ

Gazeteciler Kılıçdaroğlu'nu bu kez fena terletti!

Gazetecilerin Kılıçdaroğlu'nu tolera eden programlar geride mi kaldı? CNN Türk'e konuk olan Kılıçdaroğlu bu kez ısrarlı sorular fena sıkıştı...

Gazeteciler Kılıçdaroğlu'nu bu kez fena terletti!
GAZETECİLER.COM
Ahmet Hakan Tarafsız Bölge'de CHP'nin yeni genl başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırladı. Programa Kılıçdaroğlu'nun gazetecilerle yaşadığı türban polemiği damgasını vurdu.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge Kemal Kılıçdaroğlu ile hem gündemi hem de CHP'nin yeni dönemini tartıştı. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu programa Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Metehan Demir, CNN Türk muhabiri Sema Ecer, Cumhuriyet gazetesi ankara temsilcisi Utku Çakırözer, Türkiye gazetesi gazetesi ankara temsilcisi Nuri Elibol katıldı.

Medyadaki Kılıçdaroğlu rüzgarı hız kesince CHP'nin yeni liderini tolare eden gazeteci tavrı geride kalmış oldu. Haliyle Kılıçdaroğlu bu kez belirsiz soruları yanıtlarla geçiştirme şansı pek bulamadı. Özellikle türban ve kürt sorunu konusunda ısrarlı sorular soran gazeteciler Kılıçdaroğlu'nun yer yer sor durumda bıraktılar.

Türkiye gazetesi ankara temsilcisi Nuri Elibol CHP liderini türban konusunda fena sıkıştırdı. Kılıçdaroğlu'nun hem 'bu sorunu çözeceğiz' demesi hem de 'siyaset elini çekince zaten bu sorun kendiliğinden çözülür' demesi üzerine söz alan Elibol ısrarla 'nasıl çözeceksiniz?' diye sorarak Kılıçdaroğlu'nun üstüne üstüne gitti. Kılıçdaroğlu gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen nasıl çözeceklerine dair ciddi bir şey söylemekten kaçındı.

Yani cicim ayları geçince gazeteciler Kılıçdaroğlu rüzgarına da fazla itibar göstermediler bu kez. Her nekadar yine de esas sorularda yeni bir cevap alamadılarsa da gerçek anlamda soru sormaya ve cevap almak için ısrar etmeye başladılar.

Kemal Kılıçdaroğlu: Aslında bu konu öyle büyük ölçüde çözülmüş durumda zaten. Ancak siyaset bu işten elini çekmediği sürece çözüm zor olur.

Ahmet Hakan: Ama siyasetçi bu işe bulaşıyor diye insanlar bu yasağa ilelebet katlanmak zorunda mı?

Nuri Elibol: Yapmayın lütfen sayın Kılıçdaroğlu. Bakın bir sabah Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin önüne gidin kendiniz bakın. Lütfen bir gününüzü ayırıp gidip kendiniz görün, bu sorun hala devam ediyor mu etmiyor mu?

Ahmet Hakan: Ayrıca bir tek kişi bile kalırsa bunu isteyen yine de bunu bir özgürlük olarak vermek gerekmez mi?

Metehan Demir: Bu konuda daha cesur olmak gerekmez mi sizce? Çünkü her kesimin kabül ettiği ve çözümü destekleyeceği bir sorun türban. Daha rahat etmeniz gerekmez mi?

Ahmet Hakan: En liberalinden en katı laikine kadar herkes çöülmesini istiyor neden bunu değerlendirmiyorsunuz?

Kemal Kılıçdaroğlu: Bakın siz bana anayasal olarak suç olan bir şeyi söyletmeye çalışıyorsunuz. Ben bunu yapamam.

Nuri Elibol: Ama sayın Kılıçdaroğlu, bu konuyu çözeceğiz diyorsanız altını doldurmak durumundasınız. Nasıl çözeceğinizi öğrenmek istiyoruz.

İşte o anlar:

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar