GÜNDEM

Gazeteciler Cumhuriyet Bayramı'nı Türk yurdunda kutladı

Gazeteciler Cemiyeti Başkanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. Yıldönümünü Kazakistan-Kırgızistan sınırı Türkistan’da düzenlenen törenle kutladı.

Gazeteciler Cumhuriyet Bayramı'nı Türk yurdunda kutladı

Türk Dünyası 3. Gazeteciler Şurası ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu 54. Başkanlar Konseyi toplantıları için Kazakistan ve Kırgızistan’da bulunan Gazeteciler Cemiyeti Başkanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. Yıldönümünü Kazakistan-Kırgızistan sınırı Türkistan’da düzenlenen törenle kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, ’94 yıl önce nasıl bir coşku yaşanmışsa bugün de aynı coşkuyu hala yüreklerimizde hissediyoruz. Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum" dedi.

Cumhuriyetin millet iradesinin yönetime yansıması olduğunu ifade eden Başkan Karaca: “Türkiye Cumhuriyeti hepimize sunulmuş ve emanet edilmiş en büyük, en kutlu armağandır. Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi.

Cumhuriyetin vatandaşların herhangi bir nedenle birbirini üstün yada ayrıcalıklı görmediğini vurgulayan Yılmaz Karaca, şöyle konuştu:

“Cumhuriyet doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bu topraklar üzerinde yaşayan, tasada ve kıvançta bir, yüreği bayrak ve vatan sevgisi ile dolu olan Anadolu insanının birlik ve bütünlüğünün en güzel tezahürüdür. Milletimiz bugünlere nasıl gelindiğini asla unutmayacak, tarihine, milli benliğine sahip çıkacak, medeniyet yolunda kararlı biçimde yürümeye devam edecektir. Cumhuriyeti bize kutlu bir armağan olarak sunan başta Cumhuriyetimizin kurucu lideri, ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, nice isimsiz vatan evladını minnetle, şükranla, rahmetle yad ediyoruz."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar