GÜNDEM

Gazeteci Yasmina Ryan'ın sır dolu ölümü

Deneyimli gazeteci Yasmina Ryan Beşiktaş'ta arkadaşının evinde 5'inci kattan düşerek hayatını kaybetti.

Gazeteci Yasmina Ryan'ın sır dolu ölümü

Beşiktaş, Ortaköy, Dereboyu Caddesi'nde dün gece meydana gelen olayda gazeteci Yasmina Ryan, akşam saatlerinde bir arkadaşının evine gitti. Gece boyu arkadaşıyla sohbet edip yemek yiyen Ryan daha sonra kalacağı odaya geçti.


Deneyimli gazetecinin arkadaşı, gece duyduğu çığlıkla uyandı. Sesler üzerine Yasmina Ryan'ın odasına koştu. Arkadaşının 5'inci kattaki dairenin penceresinden düştüğünü fark edince durumu sağlık ekiplerine ve polise bildirdi. Gece saat 01.30 sıralarında meydana gelen olay sonrası kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri Yasmina Ryan'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

İŞTE O ANLAR:


Olay sonrası Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlatıp Ryan'ın ev arkadaşının ifadesini aldı. İfadesinde Ryan'ın düşme anını görmediğini, sesler üzerine odaya koştuğunu söyledi. Olayın intihar mı, kaza mı veya cinayet mi olduğunu araştıran polis Yasmina Ryan'ın cesedini Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırdı.


YASMINA RYAN KİMDİR?
Polis kayıtlarına şüpheli ölüm olarak giren olayda can veren Yasmina Ryan, gazeteciliğe Yeni Zelanda'da başladı. Cezayirli göçmenleri konu alan yazı dizisiyle 2010 yılında Uluslararası Gazetecilik Mükemmelik Ödülü aldı. New York Times ve Herald Tribune için çevrim içi yapımcı ve video gazeteci olarak çalışan Ryan daha sonra Al Jazeere English'de görev aldı. 


Yasmina Ryan, 2011 yılında başladığı görevinde Tunus'taki ayaklanmayı takip etti. Fransa'da 2012 seçimlerini, aynı yıl Bingazi'deki ABD Büyükelçiği'ne saldırıyı haberleştirdi. ABD'deki 2016 yılı seçimlerini izleyen tecrübeli gazeteci 10 yıllıdır Gazetecilik yapıyordu. Ryan yaklaşık 1 yıldır TRT Word'de görev yapıyordu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar