GÜNDEM

Gazeteci Mevlüt Işık ölümünün 29. yıldönümünde anıldı

Gazeteci Mevlüt Işık, ölümünün 29'uncu yıldönümünde mezarı başında anıldı. Ankara Gazeteciler Cemiyeti Nazmi Bilgin kısa bir konuşma yaptı...

Gazeteci Mevlüt Işık ölümünün 29. yıldönümünde anıldı

Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, insanların anıldığı sürece yaşadığını, anılmadığı ve sararan fotoğraflarının duvarlardan indirildiği zaman 'ölmüş olacağını' söyledi. 

Nazmi Bilgin, 'gazeteci, adam gibi adam' diye tanımladığı Mevlüt Işık'ın kabri başında ailesi ve sevenleri, arkadaşları, dostlarının tam 29 yıldır toplandığını belirterek, 'Onlar anılmadığı zaman bu dünyadan gitmiş olurlar' dedi.

TÖRENE KİMLER KATILDI?

29 yıldır aksatmadan 1 Haziran saat 14.00'de Mevlüt Işık'ın Ankara Asri Mezarlıktaki kabri başına gelen Nazmi Bilgin'e bu sene Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Giray Soysal eşlik etti. Misafirleri oğlu gazeteci İlkan Işık karşıladı. Kuran-ı Kerim'in okunduğu ve Bilgin'in konuşma yaptığı anma töreninde ayrıca THA Sahibi Kutlay Doğan, Ticari Hayat Gazetesi Sahibi Mehmet Göktürk çocukları, gelini ve  dostları da katıldı.

MEVLÜT IŞIK KİMDİ?...

1948 yılında Kars’ta doğan Mevlüt Işık, Başkent Gazetecilik Yüksekokulundan mezun olduktan sonra Kars’ta Ekinci ve Hizmete Öncü gazetelerinde sahip ve sorumlu müdür olarak çalıştı. 1977-1978 yılında Kars Radyo Müdürlüğü görevini yapan Işık, daha sonra Tarım Bakanlığında ve Ankara Büyükşehir, Çankaya Belediyesinde Daire Başkanlığı ve müşavirlik görevlerinde bulundu. Ankara’da Akajans, Yeni İstanbul, Zafer, Ayrıntılı Haber ve Tercüman gazetelerinde görev yaptı. Mevlüt Işık, Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi iken 1 Haziran 1988 günü görevli olarak gittiği Büyük Ankara Oteli’nde meydana gelen menfur bir saldırı sonucu 40 yaşında hayata gözlerini yumdu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar