KİTAPLIK

Gazeteci Meltem Yılmaz'dan Bonzai kitabı

Meltem Yılmaz'ın kitabı Boş Tarlalarda Ölü Bedenler: Bonzai, Destek Yayınları'ndan çıktı.

Gazeteci Meltem Yılmaz'dan Bonzai kitabı
Gazeteci Meltem Yılmaz, Boş Tarlalarda Ölü Bedenler: Bonzai'de, uyuşturucu âleminin "kralı" haline gelen bonzainin nasıl çığ gibi büyüdüğünü ve her kesimden kurbanını ağına nasıl düşürdüğünü anlatıyor. Bu uyuşturucu maddenin, bireysel olduğu kadar toplumsal, kültürel ve ekonomik boyutlarını da okurlara sunuyor.

Kitapta, bonzai bağımlıları ve yakınlarıyla yapılan kan dondurucu söyleşiler yer alıyor... Tecavüze uğrayan, üç kez kalbi durduktan sonra yaşama döndürülen, 22 kez AMATEM'e yatan, oğlunu Çocuk Esirgeme Kurumu'na bırakıp uyuşturucu temini için fahişelik yapan bağımlılar gibi birçok akıl almaz, vicdana sığmaz örnek bulunuyor. Yakınların anlatımları ise, uyuşturucunun aileyi nasıl tahrip ettiğini gözler önüne seriyor.

DenemeBonzainin birey-devlet ilişkisinde yarattığı kırılma, vatandaşların mahallelerinde kurdukları sopalı çeteler ile hemen her kentte düzenlenen protesto gösterileri özelinde inceleniyor. Bu kapsamda, kentsel dönüşüm projeleri ile bonzai arasındaki ilişki de, mahallelinin anlatımları eşliğinde irdeleniyor.

Türkiye'nin uyuşturucu trafiğindeki yeri ve bağımlıların genel profili ile uzman görüşleri eşliğinde hazırlanıp ailelerin bilmesi gereken konuların da yer aldığı Boş Tarlalarda Ölü Bedenler: Bonzai, Türkiye'de bonzai özelinde yazılmış ilk kitap.

Meltem Yılmaz
Boş Tarlalarda Ölü Bedenler: Bonzai
Destek Yayınları
187 syf.
14.00 TL

ÇOK OKUNANLAR