KİTAPLIK

Gazeteci Mehmet Poyraz'dan Yaşar Kemal kitabı

Kısa süre önce raflardaki yerini alan, gazeteci Mehmet Poyraz'ın büyük ustayı anlattığı 'Yaşar Kemal' kitabına Ayşe Semiha Baban'dan övgü dolu sözler.

Gazeteci Mehmet Poyraz'dan Yaşar Kemal kitabı

Kısa süre önce raflardaki yerini alan, gazeteci Mehmet Poyraz'ın büyük ustayı anlattığı 'Yaşar Kemal' kitabına Ayşe Semiha Baban'dan övgü dolu sözler.

BİLİNMEYEN HİKAYELER

Yaşar Kemal'in öğretmen vekilliği yaptığı Osmaniye'nin Bahçe Köyü'nden olan gazeteci Mehmet Poyraz'ın, büyük ustayla görüşmüş kişilerin anlatımlarına da yer verdiği kitapta gazetecilerin yorumları da yer alıyor. Tarihi olayların ışığında, bilinmeyen gerçeklerle edebiyatın büyük ustası Yaşar Kemal'in hayatının anlatıldığı kitabın kapağında eğitimci-ressam Özlem Ellialtı imzalı, özel çizim ustanın yağlı boya portresi yer alıyor.

Yaşar Kemal'in hakkında ve çevresinde gelişen hiç bilinmeyen gerçek hikâyeleri içeren kitap Karahan Kitabevi Yayınları'ndan okurlarla buluştu.

BABAN: ÇOK TİTİZ ÇALIŞMA

Gazeteci Poyraz'ın, biyografi/inceleme türündeki 'Yaşar Kemal' kitabını internet üzerinden temin ederek okuduğu öğrenilen büyük ustanın eşi Ayşe Semiha Baban, yayınevi yetkilileriyle görüşerek teşekkür etti. 'Yaşar Kemal' kitabı hakkında yaptığı görüşmede Baban şu ifadelere yer verdi:

"Mehmet Poyraz'ın Yaşar Kemal'i anlatan kitabının çıktığını önce haberlerden öğrendim. Sonra takip ederek internet üzerinden temin ettim. Kitabı okudum ve çok beğendim. Kitap çok titiz bir çalışma olmuş. İçeriğinden kapağına kadar kitaba özen gösterilmiş. Kitapta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üstüme düşen görev var ise yapmaya hazırım."

POYRAZ: TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gazeteci Mehmet Poyraz, Ayşe Semiha Baban ile 'Yaşar Kemal' kitabı hakkında yaptığı açıklamada, "Öncelikle Ayşe Semiha Baban hanımefendiye ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayşe hanımın kitaptan övgüyle bahsetmesi bizleri gururlandırdı. Tam bir ekip çalışması yapmıştık ustanın hayatını anlattığım eserde. Ayrıca kitabın Adana'dan çıkması ve burada yaşayan insanlar tarafından emek verilmesi çok güzel bir duygu. Büyük Ustayı anlatmaya çalıştığım bu eser, belgesel tadında biyografik bir eser ve benim basılan ilk kitap çalışmam. Belirtmek isterim, kitabın Fransızcaya çevrilmesi de başlamıştır." ifadelerine yer verdi.

ÇOK OKUNANLAR