KAZANDI

Fuat Uğur kazandı

Fuat Uğur, “Cumhurbaşkanımız Stine’ye sahip çıkamaz mı?” başlığı altında yayımlanan yazısıyla günün kazanını oldu

Fuat Uğur kazandı

Adaletle merhamet yan yana gelir ve hatta sarmaş dolaş olursa adalet merhametin içinde erir.
Adaletle ve nefret de yan yana gelir ve hatta sarmaş dolaş olursa, adalet nefretin içinde erir.

*

Demek istemem o ki…
Adalet; nefretten de merhametten de uzak durur, durmalıdır…

*

Ve…
“Su-i misal emsal olmaz” der eskiler.
Bunun mefhumu muhalifi şöyledir:
“İyi misal emsal olabilir”.

*

Fuat Uğur bugünkü Türkiye’de “Cumhurbaşkanımız Stine’ye sahip çıkamaz mı?” başlığı altında yayımlanan yazısında Nuriye Gülmen ile Stine Gulbrandsen’in ölüm oruçlarını karşılaştırıyor...

*

Önce Nuriye Gülmen’i kısaca tanıtıyor…
Bakın nasıl:

*

(Nuriye Gülmen) Son olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde öğretim görevlisiydi.
Ona akademisyen diyorlar.
9 Mayıs 2012'de Kütahya’da yapılan bir terör örgütü operasyonunda gözaltına alınarak Sincan F Tipi Cezaevi’ne gönderilen, 2013'te Gezi vandalları arasında yıkıcı eylemlere karıştığı için tutuklanarak 109 gün cezaevinde yatan, 2015'te ise Eskişehir'de yine bir terör örgütü adına faaliyet yürüten şahıslara yönelik yapılan operasyonda yakalanarak gözaltına alınan ve “Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Suçu ve Suçluyu Övmek” suçlarından defalarca tutuklanan bir “akademisyen”

*

Sonra da Stine Gulbrandsen hakkında bilgi veriyor.

*

Stine Gulbrandsen dediğimiz gibi Norveç’te yaşıyor.
Bir anne. Yıkılmış, perişan edilmiş ve çaresiz bırakılmış bir anne.
Çünkü kucağındaki dünya tatlısı iki çocuğu, Norveç'te, adı Barnavernet olan, aslında çocuk ticareti yapan "çocuk esirgeme kurumu"nun elinde.
Yıllardır uydurma nedenlerle elinden alınan çocuklarının hasretiyle yanıp tutuşan onlara kavuşabilmek için Stine Gulbrandsen şimdi AÇLIK GREVİNE başladı.
Ama Nuriye Gülmen’inki gibi çakma değil, harbiden açlık grevi.
Tesadüfe bakın, Stine Gulbrandsen de cezaevinde iki ay hapis yatmış bir kadın. Ama o bir terör suçundan cezaevinde yatmadı.
O sadece çocuklarını istiyordu.
Stine iki yıl önce çocuklarıyla buluşabildiği ender zamanlardan birinde küçük kızının anlattıklarından onun yurtta tacize uğradığını anladı ve kurum müdürünün yanına giderek durumu iletti.
Lâkin acımasız ve kötü ruhlu kurum müdüründen aldığı cevap, herkesi çılgına çevirecek cinstendi:
“Senin kızın da buna izin veriyor demek ki...”
Bir anda gözü dönen Stine Gulbrandsen, yerde süs olarak duran bir madenci heykelinin çekicini aldığı gibi yönetici kadına fırlattı. Ahlaksız kadının bir yerine isabet etmedi ama Stine iki ay hapis yattı.

*

“Açlık grevi” ya da kimilerine göre “ölüm orucu” eylemlerinin kutsiyetini ya da siyasiliğini böylesine doğru örnekleme ile anlatan…
Nuriye Gülmen için Türkiye’ye yapmadık zulüm bırakmazken, Stine Gulbrandsen için parmağını oynatmayan Batılı ülkelere “adalet dersi veren”  Fuat Uğur benim için “Günün Kazananı”…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar