POLEMİK

Fuat Uğur Kanal D ve FOX Tv'yi yerden yere vurdu; Kaos bültenleri

Türkiye yazarı Fuat Uğur, Ahmet Hakan ile Fatih Portakal'ı tam anlamıyla topa tutarken "Bunların yaptığı gazetecilik değil" dedi.

Fuat Uğur Kanal D ve FOX Tv'yi yerden yere vurdu; Kaos bültenleri

Türkiye yazarı Fuat Uğur, Ahmet Hakan ile Fatih Portakal'ın gazetecilik yapmadıklarını kaos bülteni sunduklarını savundu.

Fuat Uğur, bugünkü köşesinde Kanal D ve FOX Tv yönetimlerini yerden yere vurdu..
Fuat Uğur, Ahmet Hakan'ın geçen sezonki reyting başarısızlığının ardından Fatih Portakal'ı taklit etmeye başladığını belirterek "Süleyman Sarılar'ın eline tutuşturduğu sol söylemlerle habercilik yapıyor" ifadelerini kullandı.

İşte Fuat Uğur'un bugünkü yazısından bir bölüm:

Fatih Portakal’ın Fox tv’de, Ahmet Hakan Coşkun’un Kanal D’de hazırlayıp sundukları “Haber bültenleri”ni muhafazakâr kesimden bile “Acaba ne yapıyorlar?” diye izleyenlerin hayli çok olduğunu biliyorum.

İşim gereği her ikisini de dikkatle takip ediyorum. Tabii karşısındaki ATV Haber, Kanal 7 Haber, Show ve Star Haber’i de keza öyle.
Ahmet Hakan geçen yıl başladığında başarısız bir sezon geçirdi. Seyirci ona güvenmedi. Ama bu yıl kendilerince “doğru bir karar” alarak Fatih Portakal gibi onlar da KAOS BÜLTENİ hazırlamaya başladılar.

KÖTÜMSERLİK VE NEGATİF SÖYLEMLE NARKOZLANAN SEYİRCİ

Fatih Portakal zaten ilk haberinden başlayıp, magazin haberine kadar her haberde hükûmete nasıl giydiririm, ona nasıl çamur atıp yıpratırım motivasyonuyla hareket ettiğinden, bu konuda kendisine sadık bir izleyici topluluğu oluşturdu. Bir şekilde hayatından ve iktidardan memnun olmayan, AK Parti ve Tayyip Erdoğan’dan nefret edenler Fatih Portakal tarafından kötümserlik ve negatif söylemle narkozlanıyor ve âdeta bağımlı hâle getiriliyor. Öyle ki onu izleyenler iyi ve olumlu bir haber görürlerse ayarları bozuluyor, dengelerini kaybediyorlar.
Portakal, kafayı spikerler gibi “Aman diksiyon artikülasyonum iyi olsun, hata yapmayayım”a takmadığı ve her cümlesini birer ideolojik propaganda vesilesi olarak sarf ettiği için, Fox tv’yi de CHP-PKK-FETÖ karışımı bir propaganda aygıtına dönüştürüyor.

Ahmet Hakan ise CHP ötesi sol çizgideki yayın yönetmeni Süleyman Sarılar’ın verdiği destekle aynen Portakal’ın izinde gitmeye ve onun gibi KAOS BÜLTENİ hazırlamaya başladığından beri reytinglerde sıçrama yaptı. Geçen yıl arkasından nal topladığı ATV Haber’i bir hayli gerilerde ve alt sıralarda bırakmaya başladı. Öyle ki araya Show Haber de girdiği için ATV haber totalde dördüncülüğü mesken tutmuş durumda. AB grubu ise ATV haber için bir ıstırap hâlini almış görünüyor. Kanal 7 Haber ise ortalama 7 share (izlenme payı) ile ATV Haber’in hemen peşinde.

FOX HABER VE KANAL D HABER NE YAPIYOR?

Geçen gün Kanal D haberi izlerken gördüm ki farklı bir gündem oluşturmuşlar. O gün İran’da kan gövdeyi götürmüş, ölü sayısı 29’a çıkmış ama Kanal D’nin hiç umurunda değil. O sırada ATV Haber’de İran olayları ilk sırada uzun uzun işleniyor. Kanal D'de ise ilk haber Abdullah Gül tartışmasıyla başlıyor. Amaç AK Parti daha çok çalkalansın, bunları nasıl birbirine kırdırabiliriz, meselenin üzerinde ne yapsak da daha çok tepinsek mantığı.

İkinci haber Meral Akşener’in ortaya attığı “Konya ve Tokat’ta silahlı eğitim kampları var” iddiası. Kanal D “iddia” bile demiyor bu FETÖ tarzı algı operasyonuna. Çamur at izi kalsın yöntemi Meral Akşener tarafından çabuk benimsenmiş görünüyor. Sanki gerçekmiş de Akşener ortaya çıkarmış algısıyla sunuluyor bu patalojik hezeyanlar. Bu arada kripto Aytun Çıray’a ve Karanlıklar Prensi Ümit Özdağ’a da mikrofon uzatılıyor. Onlar daha da ileri gidiyor, biri 7 ilde olduğu konusunda “duyum” aldığını, diğeri de daha çok vahim olaylar olduğunu ama söylemediklerini ifade ediyor.

GAZETECİ KANIT SORAR AMA BUNLAR GAZETECİ Mİ?

Ama Ahmet Hakan hiçbirine “gazetecilik mesleğinin temel prensibi” uyarınca KANITINIZ VAR MI diye sormuyor, çünkü sorsa kurdukları kâğıttan piramit çökecek.
Devam ediyorlar, Sadat adlı uluslararası bir derneğin adını geçirip, tabelasının görüntüsünü yayınlıyor, ardından HÖH adlı kuruluşu “şüphelerin” kaynağı olarak gösteriyorlar. Bu arada bir not; aradan 5 gün geçti “Yurtta sulh cihanda sulh” solisti Meral Abla hâlâ bir kanıt sunabilmiş değil.

Sonra Süleyman Soylu’nun “Okul önünde uyuşturucu satanların bacağını kırın” lafı üzerinden Soylu’ya yükleniliyor ve bir de Ahmet Hakan yorum patlatıyor tabii.
Ardından iki kızını öldüren cani adam ile karısının isyanı uzun uzun veriliyor. Bu haber onlar için faturası hükümete çıkacağı için “tadından yenmez nitelikte” algılanıyor belli ki. Karısını tekmeleyen adam haberi tüm bunların üzerine cuk oturuyor. Enflasyon, emekli maaşların düşüklüğü derken bülten doz aşımı kötümserlikle hitama eriyor.

NEDEN İZLENİYOR VE NE YAPILMA(MA)LI?

Peki, bu KAOS BÜLTENLERİ, karşısında yayın yapanlara göre neden daha çok izleniyor?
Sebepleri çok açık:
Cesaret, ideolojik donanım, okuyan değil anlatan ve anlattığı habere inanan sunucu; yani anchorman, sahicilik ve samimiyet, karşı tarafı didikleme ve açıklarının üzerine gidip üzerinde tepinme, haber akışını birbiriyle ilintili olarak hazırlama, kendi gündemini oluşturma, muhabirlerini de amaçları doğrultusunda eğitme, iyi metin yazarlığı, zengin ve ilginç haberler toplamı.
Onlar gerçekliği ahlaksızlık seviyesinde ıskalayabilir ama burada asıl meziyet onların görmediğini teşhir etmek ve fikri takip.
Kısacası Fox tv ve Kanal D, KAOS BÜLTENLERİYLE 2019’a giden yolun kilometre taşlarını döşemeye başladılar bile.
Bizim tarafta ise bir iktidar rehaveti var.
Söylemesi benden. Kızılsa da gerçek bu.

Fuat Uğur'un yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum