MEDYA KÖŞESİ

Fuat Uğur Ahmet Hakan için finoların özelliklerini yazdı

Cem Küçük ve Ahmet Hakan arasındaki "fino" tartışmasına bugün Fuat Uğur da dahil oldu. Fuat Uğur, Ahmet Hakan için finoların en belirgin 10 özelliğini yazdı.

Fuat Uğur Ahmet Hakan için finoların özelliklerini yazdı

Cem Küçük, Ahmet Hakan için "Aydın Doğan'ın finosu" demiş ve Ahmet Hakan da canlı yayındaki bu sözleri RTÜK'e şikayet etmişti.

RTÜK Cem Küçük'ün sözlerini "ifade özgürlüğü" olarak kabul etti. Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur ise bu tartışmaya finoların özelliklerini yazarak dahil oldu. 

 İŞTE FUAT UĞUR'UN O YAZISI

Şikâyete konu olmasa bakmayacağım bir mevzu bu.

Ben de dün sabah öğrendim. Sağanak gibi yağıyordu haber.

Hürriyet yazarı ve Kanal D ana haber Bülteni sunucusu Ahmet Hakan Coşkun, bizim Cem Küçük TGRT’deki programda kendisini “Aydın Doğan’ın finosu” diye tanımladığı için “Bana Fino dedi, yargılanmasını istiyorum hâkim bey, lütfen bu adamı da programını da cezalandırın” diye RTÜK’e şikâyet etmiş. RTÜK de oy çokluğuyla bu tanımlamanın ifade özgürlüğü sınırları içinde yer aldığına karar vermiş ve talebi reddetmiş.

Ahmet Hakan Coşkun, muhtemel ki böylesi tanımlamaları ifade özgürlüğü kapsamında sayan Yargıtay’ın içtihadı birleştirme kararlarından haberdardı. Hürriyet hukuk servisi ünlüdür, bu konuda ona mutlaka danışmanlık vermiştir. Bu yüzden “Uyanıklık yapıp programı cezalandırmalarını sağlayayım ve böylece canlarını daha çok acıtırım” diye düşünmüş olmalı.

Neyse konu burada kapandı ama meseleye bir de iyi yanından bakalım.
Fino köpekleri aslında çok şeker hayvanlar. Ahmet Hakan için özelliklerini araştırdım ve aşağıya yazıyorum. Kendine benzeyen yanlarını işaretlesin lütfen. Eğer 10 maddenin içinde 5’inden fazlası kendisini andırıyorsa demek ki Cem yerinde bir benzetme yapmış demektir. Yok, benzeyen yanları 5’in altındaysa rahatlıkla “Ben kesinlikle fino olamam” çıkarımında bulunabilir.

Evet, FİNOLARIN ÖZELLİKLERİ ve 5 yıldız üzerinden aldığı notlar:

1-Hemcinsleriyle iyi geçinme: 3
2-Yabancılara davranış: 3
3-İtaat seviyesi: 5
4-Eğitilebilirlik: 5
5-Oyunculuk: 5
6-Olumlu kişilik özellikleri (Uysal, zeki, canlı ve hareketli, dikkatli): 5
7-Olumsuz kişilik özellikleri (aşırı havlamak vb): 4
8-Bekçilik yeteneği: 5
9-Yaşam alanlarına uyumu: 4
10-Hastalıklara dayanıklılığı: 3

Finoların özellikleri böyle sıralanıyor.

Ben Ahmet Hakan’ı pek tanımam. Aydın Doğan ile ilişkilerini de yazdığı kadarıyla bilirim. Dolayısıyla Ahmet Hakan ile Fino arasındaki benzerlikler hakkında bir tahminde bulundum ama bu çok nesnel olmayabilir. Belki onu yakından tanıyanlar daha doğru tespitler yapabilirler. Sadece yüksek itaat seviyesi, aşırı havlamak, eğitilebilirlik ve oyunculuk konusunda insanın “Aynısı kaynımda da var” diyeceği geliyor, hepsi bu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum