KİTAPLIK

Fuat Avni de roman kahramanı oldu

Yazar İsa Yılmaz Nisan ayında çıkaracağı Kirli Azizler romanında Twitter'da bir anda oraya çıkan ve fenomene dönüşen Fuat Avni'ye yer verdi.

Fuat Avni de roman kahramanı oldu
Melekler ve Generaller, Ben Bu Adamı Sevdim gibi politik-kurgu romanlarıyla tanınan yazar İsa Yılmaz Nisan ayında çıkaracağı Kirli Azizler romanında Twitter'da bir anda oraya çıkan ve fenomene dönüşen Fuat Avni'ye yer verdi.

İki ciltten oluşan romanın ilk cildi Klas Kitap'tan çıktı.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu cinayetinin de işlendiği roman gerçek olaylardan yola çıkılarak kurgulanmış olup yakın tarihe ilişkin bir çok gizemli bağlantı sunmaktadır.

DenemeMasonik yapıdaki karanlık bir teşkilat düşmanlarını dize getirmek için Ressam adında bir kiralık katille anlaşmıştır. Öldürdüğü insanların kanından duyguların resmini yapan Ressam'ın en büyük işi Fuat Avni'nin kimliğini tespit edip onu teşkilata teslim etmektir. Ressam bu uğurda bir çok cinayet işlerken onu bekleyen büyük bir tuzak vardır.

Siyaset, sanat, medya ve futbol konularının sıra dışı bir kurguyla işlendiği Kirli Azizler ses getireceğe benziyor.

İŞTE KİTAPTAN BİR BÖLÜM

Dağda öldürdüğün siyasetçi için ne düşünüyorsun?

"Solcularla kavgalı olduğumuz günlerde en büyük dava arkadaşımdı. Aradan yıllar geçti. Bir gün Karanlık Loca'dan Büyük Biraderler gidiyor buna diyor ki, bu solculardan bir nane olmaz. Onlar iktidar da olamazlar. Yeni hükümet sağdan olacak. Gel seni Büyük Başkan yapalım, ama bir şartımız var, Hoca'yı ve onun ekibini yok edeceksin. O da gidip Hoca'ya söylüyor. Hoca bu, Allah'tan başkasına eyvallahı yok. Siz bilirsiniz diyor. Bizimki düşünüyor taşınıyor, Büyük Biraderler'e ben bu işte yokum diyor ama bir kere plandan haberdar, yaşatırlar mı adamı? Dağda tuzağa düşürüp yaraladılar, işi bitiremeyince bizi görevlendirdiler..."

Peki ya Büyük Başkan?

"Onun işi çok zor. Biraderler'e söz verdi bir kere. Hoca'yı yok etmek için elinden geleni yapacak. Ama..."

Melekler ve Generaller serisi devam ediyor. Türkiye, ABD, İsrail, İran denklemi labirent gibi... Karanlık Loca kendine yeni bir katil buldu. Adı Ressam, öldürdüğü insanların kanında duyguların resmini yapıyor. En büyük hedefi sürgündeki Hoca ve Fuat Avni...

Savaş tüm hızıyla sürüyor. Bu sefer tuzaklar içeriden kuruldu. Maskeli dindarlar aziz rolünde sahaya sürüldü. Fitne ölümden beterdi.

Bu politik-kurguyu okurken siyaset, sanat ve futbol dünyasının karanlık dehlizlerinde dolaşacaksınız.

Yazar: İsa Yılmaz

Yayınevi: Klas Kitap

Sayfa: 180

Nisan/2014.

ÇOK OKUNANLAR