GÜNDEM

Fırat'ın diğer yakasındaki gazeteciler buluştu

30 yılı aşkın geçmişiyle bölgesel bir güç haline gelen Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nin bileşenleri Erzurum’da bir araya geldi.

Fırat'ın diğer yakasındaki gazeteciler buluştu

GAZETECİLER.COM
Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki gazeteciler cemiyetleri, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Erzurum’da bir araya geldi.

30 yılı aşkın geçmişiyle bölgesel bir güç haline gelen Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan, Erzincan, Elazığ, Muş ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti başkanlarını Erzurum'da bir araya getirdi.

Palandöken’deki Polat Renaissence Otel’de düzenlenen toplantıya, Türkiye Gazeteciler Platformu Sözcüsü ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkan vekili Ahmet Genç,   Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Elazığ Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Köse, Erzincan Gazeteciler  Cemiyeti Başkanı Oktay Kılınç, Iğdır Gazeteciler ve İletişim Derneği Başkanı Aydın Deniz, Iğdır Güven Gazetesi Sahibi ve DAGC Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Aras, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Burhan Akyıldırım, Kars Hüryurt Gazetesi  Sahibi Erol Hüryurt, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Ali Er, Vahap Güner,  Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey, Gazeteci Tuncay Çanga ile Erzurum ve Ardahan’dan gazeteciler katıldı.

MESLEKİ SORUNLAR KONUŞULDU

İstişare toplantısında cemiyet başkanları tek tek söz alarak mesleki sorunları dile getirdi ve bölgesel federasyon kurulması noktasında görüş birliğine vardı.
Yurdun tüm bölgelerinde federasyon kurma çalışmaları yapıldığını söyleyen Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy da, kurulacak bu güç birliği sayesinde mesleki sorunların minimuma ineceğine inandıklarını kaydetti.

Bölgesel federasyonların önemine dikkat çeken Türkiye Gazeteciler Platformu Sözcüsü ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı da bu sayede bölgede gelişen olaylar karşısında daha hızlı hareket edilebileceğini vurguladı. Kolaylı, federasyonların ardından da bir konfederasyon kurulacağını, gazetecilerin sorunlarının tüm Türkiye’deki bu güç birliği ile muhataplarına anlatılacağını ve daha hızlı çözüm elde edilebileceğini ifade etti.

SONUÇ BİLDİRİSİ YAYINLANDI

Toplantının sonunda ortak bir bildiri yayınlandı. Cemiyet başkanlarınca imzalanan sonuç bildirisinde şunlar belirtildi:

“Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Erzurum’da bir araya gelen Malatya, Erzincan, Iğdır, Muş, Ağrı, Kars illeri gazeteciler cemiyetleri yaptıkları toplantı sonunda: güç birliği yapılmasından yana olduklarını, tüzük çalışmasının biran önce bitirilerek girişimlerde bulunulmasını, cemiyet tüzüklerinde yoksa, federasyona katılma ve delege seçme kararı için kongre yapılmasını, yönetim kurullarından federasyon oluşumu için  alacakları kararı bildireceklerini ve federasyon kurulması için ikinci bir toplantı yapılmasını kararlaştırmışlardır.”

Toplantının ardından cemiyet başkanlarına şehir gezisi düzenlendi. İlk olarak 3 Binlik Buz Hokeyi Arena’yı ziyaret eden gazetecilere burada tesis amiri Aziz Şendur tarafından bilgi verildi.

Cemiyet başkanları daha sonra Pusula Gazetesi Baskı tesisleri, Kardelen TV, Tarihi Rüstempaşa Çarşısı  ve diğer tarihi mekanları gezerek bilgi aldılar.

ÇOK OKUNANLAR