DİZİ DÜNYASI

Filinta Mustafa 9. bölüm büyük sırrın peşinde!

Filinta Mustafa'da heyecan dorukta. 9. yeni bölümde . Casuslar Musul, Kerkük ve Arap Yarımada'sındaki su kaynaklarını elinde bulunduran bu haritacıya ulaşmak isterken, Şehr-i İstanbul’da bu uğurda türlü cinayetler ve oyunlar vukuu bulur.

Filinta Mustafa 9. bölüm büyük sırrın peşinde!

Filinta Mustafa'da heyecan dorukta. 9. yeni bölümde . Casuslar Musul, Kerkük ve Arap Yarımada'sındaki su kaynaklarını elinde bulunduran bu haritacıya ulaşmak isterken, Şehr-i İstanbul’da bu uğurda türlü cinayetler ve oyunlar vukuu bulur.

ES Film ve Maya Film ortak yapımlı, Türk televizyonlarının İlk ve Tek ‘Osmanlı Polisiyesi’ olan Filinta’nın 17 Şubat Salı akşamı yayınlanacak olan 9. Bölümünde, seyirciyi yine ip uçlarının peşinden heyecanlı temposuyla sürükleyen sürprizi bol bir bölüm daha geliyor.

screen-shot-2015-02-16-at-4.45.14-pm.png
Yönetmenliğini Gökhan Erkut, senaristliğini Altuğ Küçük’ün üstlendiği ‘Filinta’nın bu hafta yayınlanacak olan bölümünde, kahramanımız Zabit Filinta Mustafa, İngiliz, Fransız Casuslarının da aradığı, İstanbul’a Padişah’a ulaşmak için Arap Yarımadası’ndan gelen ‘Haritacı Şifahi’nin peşine düşer. Casuslar Musul, Kerkük ve Arap Yarımada'sındaki su kaynaklarını elinde bulunduran bu haritacıya ulaşmak isterken, Şehr-i İstanbul’da bu uğurda türlü cinayetler ve oyunlar vukuu bulur. Bu arada Kadı Gıyaseddin kadılık kapısına kadar dayanan bu olayların asayişini canı pahasına sağlamaya çalışırken yaralanır… 

screen-shot-2015-02-16-at-4.45.34-pm.png

Dizimizin bu haftaki bölümünde, Boris Zaharyas’da elbette her zamanki gibi hem Osmanlı Bankası girişimlerinde hem de kızı Lara’nın Mustafa ile münasebetinde rahat durmayacaktır. Filinta Mustafa’yı evlerine davet eden kızı Lara’nın gözünden genç, yakışıklı, zeki zabitimizi düşürmek için elinden geleni ardına koymayacaktır. Ve Mustafa’nın idama mahkum olduğunu açık edecektir. Daha da ileri giderek onu yok etmek için kendi özel işlerinde kullandığı Azize’den zehir bile alarak genç zabitin yemeğine katacaktır. Filinta’ nın yine seyirciyi merakla ekrana kilitleyecek sahneleriyle dolu yeni bölümünde ‘Haritacı Şifahi’ye kim ulaşacak? Casuslar Musul, Kerkük ve Arap yarımadasındaki su kaynaklarını elinde bulunduran bu haritacıya ulaşabilecek mi? Haritacı Şifahi Padişahın huzuruna çıkabilecek mi? Boris Mustafa'nın idama mahkum olduğunu söyleyince Lara nasıl bir yol izleyecek? Hepsi Filinta’nın Salı akşamı yayınlanacak 9. Bölümünde cevap bulacak…



9. Bölüm Konuk Başrol

Filinta’nın her bölüm gelenekselleşen bir ‘Konuk Başrol’ünde Mustafa Uzunyılmaz yer alacak. Seyircinin onu ‘Kaygısızlar’ dizisinde tanıdığı ‘Geniş Aile’ dizisinde daha çok sevdiği, ‘Kader’, ‘Patron Mutlu Son İstiyor’, ‘Zaman Makinesi – 1973’, ve en son 6 Mart’ta vizyona girecek olan ‘Bir Varmış Bir Yokmuş’ gibi önemli sinema filmlerinde oynayan usta oyuncu Mustafa Uzunyılmaz, ‘Filinta’ya, seyircinin onu ilk kez göreceği ilginç bir karakter ‘Haritacı Şifahi’ olarak renk katacak.

Onur Tuna, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Damla Aslanalp, Naz Elmas, Kayra Şenocak, Yosi Mizrahi, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler,Kemal Topal,Reshad Strik , Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Ceren Yılmaz, Feyza Işık, Umut Kırcalı, Ceyhun Ergin, Çağrı Erceber gibi tiyatro, sinema ve dizi dünyasının sağlam oyuncu kadrosunu bir araya toplayan ‘Filinta’ 17 Şubat Salı akşamı 20.00’de TRT1’de…

8. BÖLÜMDE NELER OLDU?

Filinta 8. bölümüyle 10 Şubat 2015 Salı günü TRT 1 ekranlarında yayınlanacak. Merakla beklenen Filinta dizisi yeni bölümü nefesleri kesecek...

Vahşi Batı'dan İstanbul’a gelen bir kaç kovboy İstanbul’da bazı olaylara karışırken karşılarına dikilecek olan Filinta Mustafa onları durdurmak için bazı planlar yapar. KİD ve ekibi  hiç de hafife alınacak tipler değillerdir.

Kullandıkları hızlı silahlar ve giyim tarzıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran KİD ve ekibine karşı Filinta Mustafa ne yapacaktır ?

Rakiplerini düelloda kalbinden vuran KİD ile karşılaşan Mustafa da vurulacak. Peki ama nasıl kurtulacak?

Deneme

TRT'nin her bölümünde heyecan, tansiyon, aksiyon ve yenilikleriyle seyircisini ekrana kitlediği televizyon tarihinin 'İlk Osmanlı Polisiyesi' 'Filinta', 8. Bölümüyle Salı akşamı, yine bir ilk'e imza atacak. Türk seyircisinin bir Türk dizisinde ilk kez Western ile Osmanlı Polisiyesini bir arada göreceği 'Filinta' nın, bu haftaki yeni bölümüyle yine aksiyonu ve leziz gerilimiyle nefesler tutulacak…
BATININ HIZLI SİLAHŞÖRÜNE KARŞI FİLİNTA!

Geçtiğimiz bölüm Banker Murad'ın (Serhan Süsler) tüm planlarını bozarak, hayatına elleriyle son veren ve Osmanlı Bankası kurulumunda hedefine yavaş yavaş ilerleyen Boris Zaharyas (Serhat Tutumluer) konuyla ilgili Padişahla(Bülent Alkış) görüşmelere başlamıştır. Bu arada İstanbul'a 5 kişilik güneyli bir Amerikan heyeti gelir. Amaçları Boris'le silah alışverişi yapıp, Amerika'da yeni bir iç savaş çıkarmaktır. Bu heyetin arkasında ise onları izleyen batının en yaman silahşörü 'The Kid' (Onur Şenay) vardır. Amacı heyeti öldürüp silahlara konmaktır. Mustafa ve 'The Kid' arasında İstanbul'da amansız bir kovalamaca başlar.

ŞEHRE İNEN KOVBOY KİM?

Filinta'nın her bölüm 'Bölüm Başrolü' geleneğinde izlediğimiz konuk oyuncuların bu haftaki oyuncusu 'The Kid' karakterinde seyirci karşısına çıkacak Onur Şenay olacak. 'Yerçekimli Aşklar' sinema filminde ve 'Aile Bağları' dizisinde rol almış olan , tiyatro oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Onur Şenay, vahşi batıdan kopup İstanbul'a yolu düşen batının en yaman silahşörü olarak Filinta'ya renk katacak.


Senaryosunu Altuğ Küçük'ün üstlendiği, Onur Tuna, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Damla Aslanalp, Naz Elmas, Kayra Şenocak, Yosi Mizrahi, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Reshad Strik , Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Ceren Yılmaz, Feyza Işık, Umut Kırcalı, Ceyhun Ergin, Çağrı Erceber gibi tiyatro, sinema ve dizi dünyasının sağlam oyuncu kadrosunu bir araya toplayan 'Filinta' 10 Şubat Salı akşamı 20.00'de TRT1'de…

Filinta‬ heyecan dolu bir bölümle daha 10 Şubat Salı günü 20:00'da TRT 1 ekranında olacak.

Deneme

screen-shot-2015-02-09-at-4.29.11-pm.png

Acaba Kadı Gıyaseddin ve Filinta Mustafa Osmanlı'da düzenlenen bu sınır ötesi operasyonu önleyebilecekler midir? Batının en hızlı silahşörü önünde Mustafa'nın şansı ne olacaktır? Geçtiğimiz bölümün sonunda Uzun Tüfek'in (Özcan Varaylı) namlusunun ucundaki hedef olan Mustafa ve Kadı Gıyaseddin bu durumu nasıl çözecek? Lara ile dadısı sayesinde gizlice buluşan Mustafa'nın Boris Zaharyas'ın evinde ne işi var? Kadı Gıyaseddin'in kız kardeşi Hatice'nin (Ceren Yılmaz) Lara'nın yoksullara yardım için kurduğu vakıfta çalışmasıyla birlikte ikili arasında neler olacak? Tüm bu soruların cevabı Filinta'nın 8. Bölümünde.

screen-shot-2015-02-09-at-4.29.03-pm.png

 

 

 

6.BÖLÜMDE NELER OLDU

Filinta Mustafa’nın gözü Azize’nin üzerinde! Geçtiğimiz bölüm geçmişine dair ipuçları yakaladığı Saat ustası Mirko’yu, tam sırrını öğreneceği sırada boynuna gelen zehirli bir ok ile kollarının arasında kaybeden Filinta Mustafa, bu işin peşine düşerek bulduğu iz ile Azize’nin (Naz Elmas) evine varır.

screen-shot-2015-02-02-at-3.14.15-pm.png

Boris Zaharyas’ın özel işlerinde kullandığı ve Filinta Mustafa ile geçmiş bir sırrı paylaştığı için gerçeğe ulaşmasını engellemek için kullandığı Azize’nin bu hamlesini yakalamış olan Filinta Mustafa’nın artık gözü Azize’nin üzerindedir.

screen-shot-2015-02-02-at-3.14.24-pm.png

Ve gerçeğinin peşinde koşarken yavaş yavaş düşmanına doğru iz sürmektedir.

screen-shot-2015-02-02-at-3.14.44-pm.png

ÇOK OKUNANLAR