ALKIŞ

Fikret Bila'yı alkışlıyoruz...

Milliyet gazetesinin neredeyse unutulan Yıldırım Baskı geleneğini anımsayıp hayata geçirmesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila'nın hanesine bir artı puan olarak yazıldı.

Fikret Bila'yı alkışlıyoruz...

Milliyet gazetesi uzun zamandır pek hatırlanmayan bir yazılı basın geleneğini dün canlandırdı.

Türk siyasetinin duayenlerinden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in saat 02.05'te solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmesi büyük yankı uyandırırken, Milliyet gazetesi haberi yaptığı yıldırım baskıyla okurlarına duyurdu.

Özel Ankara Güven Hastanesi'nin Demirel'in vefatına ilişkin saat 02.55'te yaptığı açıklamanın ardından İstanbul ve Ankara için yıldırım baskı yapan Milliyet, birinci sayfasını tamamen yeniledi ve "Demirel'i kaybettik" manşetiyle okurlarına haberi ulaştırdı.

Devam sayfalarında da tam sayfa yer verilen ölüm haberinde, "Türkiye Baba'sını kaybetti" manşeti altında Demirel'in biyografisi, renkli kişiliği, hafızalara kazınan sözleri yer aldı.

Kendi matbaası olmayan gazetelerin giderek çoğaldığı, rakip yayınların ya da grubun matbaasında belli saatler arasında baskı yapabilen gazetelerin yaygınlaştığı günümüzde, Milliyet gazetesinin bu Yıldırım Baskı geleneğini anımsayıp hayata geçirmesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila'nın hanesine bir artı puan olarak yazıldı.
ÇOK OKUNANLAR