GÜNDEM

Fetullah Gülen’in açtığı davada gazeteci Pehlivan’a hapis

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, FETÖ’nün 1 numarası Fethullah Gülen’in şikayetiyle hapis tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

Fetullah Gülen’in açtığı davada gazeteci Pehlivan’a hapis

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’a, Odatv’de yayınlanan ve FETÖ lideri Fethullah Gülen haberlerinin altında yer alan ve hakaret içerdiği iddia edilen yorumların kaldırılmasına ilişkin mahkeme kararına uymadığı gerekçesi 2012 yılında 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme bu kararın hükmünün açıklanmasını geri bıraktı. Kararda, Pehlivan’ın 5 yıl içerisinde bilerek suç işlemesi halinde hükmün açıklanacağı belirtildi.

AVUKAT BERAAT İSTEDİ

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen hüküm açıklama duruşmasında Barış Pehlivan katılmadı. Pehlivan’ın avukatı Tugay Topbaş ise müvekkilinin beraatına karar verilmesini istedi.

barış pehlivan

Mahkeme, Barış Pehlivan hakkında İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’nin 10 Ocak 2012 tarihli kararı ile hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiğini hatırlatarak, Pehlivan’ın denetim süresi içinde kasıtlı bir suç işlediğini belirterek 5 ay hapis ile cezalandırılmasına karar verdi.

barış pehlivan

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar