KİTAPLIK

'Fethullahçı Örgüt' dosyasını yazdı dava açıldı

"Kainat İmamı Fethullah Gülen" kitabının yazarı gazeteci Can Özçelik'e "Fethullah Gülen Suç Örgütü" soruşturma dosyasını haber yaptığı gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

'Fethullahçı Örgüt' dosyasını yazdı dava açıldı
GAZETECİLER.COM - "Kainat İmamı Fethullah Gülen" kitabının yazarı gazeteci Can Özçelik'e "Fethullah Gülen Suç Örgütü" soruşturma dosyasını haber yaptığı gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ancak aynı haberle ilgili daha önce Fethullah Gülen ve Harun Tokak'ın "gizliliğin ihlali" ile ilgili yaptığı şikayetlere savcılık takipsizlik kararı vermişti.

Bu takipsizlik kararlarına rağmen savcılık Turgut Özal Üniversitesi eski Genel Sekreteri Yakup Yıldız tarafından yapılan şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı iddianamede hazırladı. İddianamede, Özçelik'in Fethullah Gülen hakkında yürütülen terör örgütü soruşturmasıyla ilgili bilgileri haber yaptığı için "gizliliği ihlal ettiği" öne sürüldü.

DenemeİLK DURUŞMA 4 HAZİRAN'DA

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Özçelik'in "TCK'nın 285/1, 53. Maddeleri uyarınca cezalandırılması" istendi. Davanın ilk duruşması 4 Haziran 2015 saat 10.00'da Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülecek.

TAKİPSİZLİK KARARLARI YOK SAYILDI

Gazeteci Can Özçelik, 7 Kasım 2014'te "Fethullah Suç Örgütü Soruşturması" manşetiyle Gülen hakkında açılan "suç örgütü" soruşturmasını haberleştirmişti.

5 gün süren yazı dizisinde, yıllarca Fethullah Gülen'le birlikte hareket eden Latif Erdoğan ve Ahmet Keleş'in sık sık televizyon kanallarında açıkladığı ve ifadelerinde de yer aldığı sözleri gündeme getirilmişti.

Haberlerin ardından Fethullah Gülen, biri "gizliliğin ihlali" olmak üzere 6 ayrı suç duyurusu yapmış ancak savcılık bu şikayetlerin hepsine takipsizlik kararı vermişti. Aynı haberle ilgili Harun Tokak da şikayetçi olarak savcılığa başvurmuştu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı bu şikayetle ilgili de takipsizlik kararı vermişti.

Takipsizlik kararı verilmesine karşın aynı haberle ilgili dava açılması dikkat çekti. Hukukçular "yeni bir delile mi ulaşıldı da takipsizlik verilen haberle ilgili yapılan şikayete dava açıldı" sorusunu yöneltti.

ÇOK OKUNANLAR