GÜNDEM

Fethullah Gülen'den Ergun Babahan mesajı!

Fethullah Gülen, Fenerbahçe-Galatasaray finalinden sonra Twitter'a "O kupa Amerika'ya girsin" yazan Ergun Babahan hakkında konuştu.

Fethullah Gülen'den Ergun Babahan mesajı!
GAZETECİLER.COM - Fethullah Gülen'in sohbet videolarına yer verilen resmi internet sitesi Herkul.org'da yeni bir sohbeti yayınlandı. Gülen, merakla beklenen Ergun Babahan mesajını verdi... Gülen'in açıklamalarında Babahan dışındaki en çarpıcı nokta ise derbide çıkan olayları için öne sürdüğü komplo teorisi oldu...

"BİZİ ISIRAN İNSANA BİLE GÜL UZATMAK ERDEMDİR"

Ergun Babahan'ın Twitter'daki "O kupa Amerika'ya girsin" sözlerini yorumlayan Gülen, Babahan'ın özür dilediğini hatırlattı ve son noktayı koydu: "... hâsılı her ne olursa olsun karakterimize uygun insanlığı ortaya koyma yakışır..."

Gülen Babahan’la ilgili şu yorumlarda bulundu:

"Geçen gün birisi sürç-ü lisan etti veya düşünerek yaptı, ya da ajandasında o mülahaza vardı, o duyguyu depreştirecek ve onu ortaya dökmesine sebebiyet verecek bir hadiseyle karşı karşıya kalınca gönlündekini kaçırdı. Kur’an-ı Kerim’in, bazıları hakkında “Ağızlarından nefret ve öfke taşmaktadır. Göğüslerinin saklamakta olduğu ise daha büyüktür.” (Âl-i İmrân, 3/118) buyurduğu gibi, demek ki irade o duyguları sinede bastırmaya yetmedi. Fakat, her şeye rağmen, “Siz bir şey yaptınız ama herhalde o yaptığınız şeyden siz de memnun olmadınız. Şöyle böyle özür dilemenizden de belli, memnun olmadınız!..” demesini bilmek lazım.

Belki meselenin en zor yanı da budur; fakat ısırdığı zaman bile insana bir gül uzatmasını bilmek erdemdir. Evet, bize, hadiselerin üzerine biraz mülayemetle gitme, olumsuz şeylere karşı olumsuzlukla mukabelede bulunmama, asla kötülük düşünmeme ve kötülük planları peşinde koşmama; belki strateji kabiliyetimizi, kin ve nefretin nasıl baskı altına alınıp kardeşçe el ele tutunma atmosferinin nasıl sağlanabileceğini belirleme istikametinde kullanma, hâsılı her ne olursa olsun karakterimize uygun insanlığı ortaya koyma yakışır."

"STATTA ÇIKAN OLAYLAR SIRADAN VE RASTGELE DEĞİLDİR"

Gülen, Ergun Babahan'ın sözlerinin yanısıra Fenerbahçe - Galatasaray maçı sonrası yaşananlara da değindi. "Son dönemde stadyumların içinde ve çevresinde meydana gelen hadiseler kat'iyen sıradan ve rastgele olaylar değildir... Maksatları da bu milletin muvazene unsuru olma yolundaki yürüyüşünü engellemek ve derlenip toparlanmaya durduğu bir dönemde çelme takıp onu yeniden devirmektir." dedi.
ÇOK OKUNANLAR