GÜNDEM

Ferit Şahenk’ten Erdoğan’ı gülümseten hediye!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 yılının “Göbeklitepe Yılı” ilan edilmesi nedeniyle, dünyanın ilk dini mabedi olarak bilinen 12 bin yıllık tarihi alana bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ferit Şahenk’ten Erdoğan’ı gülümseten hediye!

Ziyaretin ardından tören yerinin açılış töreni düzenlendi. Törene Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 20 yıllık anlaşma imzalayarak Göbeklitepe’nin ana sponsoru olan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de katıldı.

Şahenk açılış töreni için yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir hediye verdi. Şahenk’in verdiği hediye Erdoğan’ı gülümsetti.


Erdoğan’ı gülümseten hediye ise Göbeklitepe’deki dini mabette 12 bin yıl önce inşa dilen “T” harfine benzeyen dikili taşlardan bir tanesinin minyatür haliydi

Göbeklitepe arkeolojik alanı, büyük ve yekpare kireçtaşından yapılmış “T” biçimli dikilitaşların ön plana çıktığı bir alandı. 12 bin yıllık geçmişinin yanı sıra yuvarlak-oval ve dörtgen yapılardan oluşan etkileyici anıtsal mimarisi nedeniyle son yıllarda dünya medyasında geniş bir yer bulmuştu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar