MEDYA KÖŞESİ

Fehmi Koru'dan Turkuvaz ve Demiören Medya'nın kritik kararına olay yorum

Demirören ve Turkuvaz Medya'nın yazılı basını kurtarmak adına devreye soktuğu yöntem Fehmi Koru'nun da gündemindeydi.

Fehmi Koru'dan Turkuvaz ve Demiören Medya'nın kritik kararına olay yorum

Fehmi Koru, bugün hayata geçirilen yöntemin  daha önce pek çok kez burada ve başka ülkelerde denenmiş, ancak başarısız olduğu için vazgeçilmiş bir yöntem olduğunu ifade etti.

Gazetelerin yazarlarının eskisi gibi okunmadığını ve bunun sebebinin onların yazarlarının erkenden sitelerde yer almasından kaynaklandığını sandığını  söyleyen Koru, "Oysa gerçek benim yazdığım gibidir: Gazetelerin yazarları eskisi kadar okunmuyor." dedi.

Fehmi Koru, beş ay sonra gerçekleştirilecek yerel seçimde bağımsız internet sitelerinin etkisinin daha fazla hissedileceğini iddia etti.  

Gazeteler yazarlarını okurlardan saklamaya başladı; yaşasın bağımsız siteler…

Müteveffa Albert Einstein‘ın zihinlere nakşolmuş pek çok özlü sözü var da birini her zaman tek geçerim.

O da şu: “Hep aynı şeyi tekrar edip her seferinde farklı sonuç almayı beklemek salaklıktan başka bir şey değildir.”
Şu birkaç gündür bu sözü yeniden hatırlatan bir gelişme yaşanıyor.

Bu yazım sabahın erken saatlerinde (06.00’dan önce) dünyanın dört bir tarafındaki okurlar tarafından erişilebilir hale gelecek. Yazı için sabahın köründe (04.00 gibi) ayaklandım. İlk yaptığım iş, her gün olduğu gibi, gazetelerin internet sitelerine girip son haberlere ve yazarların ne yazdıklarına bakmak oldu.

Çalışacağım, ama Sabah‘ın başını çektiği Turkuaz Medya grubu ile Hürriyet‘in lideri olduğu Demirören Medya grubu içerisine giren gazetelerin birkaç gün öncesine kadar erkenden sitelerine konulan köşe yazılarını ara da bulasın…

Prensip kararı almışlar, yazarların yazılarını çok daha geç bir saatte sitelerine yerleştiriyorlar.

Einstein‘in sözü işte burada devreye giriyor: Daha önce pek çok kez burada ve başka ülkelerde denenmiş, ancak başarısız olduğu için vazgeçilmiş bir yöntem bu.

Bakmayın siz tiraj raporlarına, günümüzde gazeteler artık bayiden alınarak okunmuyor. İnsanlar hem kolay hem de bedava olduğu için gazetelere artık internet üzerinden ulaşıyor ve okumak istediklerini oradan okuyorlar.

Dünyada eğilim şöyle: Bilgi bedava erişilmek arzusunda, bu sebeple gazeteler ve dergiler reklam geliriyle yetinip kendilerini okurlara açık tutuyorlar. Biraz cesur olanlar, sundukları malın kalitesinden emin olanlar ise okurlardan para talep ediyorlar.

FEHMİ KORU'NUN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar