MEDYA KÖŞESİ

Fehmi Koru'dan İmamoğlu iddiası: Adı birden yok oluverdi

Fehmi Koru bugünkü yazısında gazete köşelerinde artık Ekrem İmamoğlu adının kullanılmadığına dikkat çekti.

Fehmi Koru'dan İmamoğlu iddiası: Adı birden yok oluverdi

Daha önce de gündeme gelen bir iddiadan yola çıkan Fehmi Koru, AK Partililerin Ekrem İmamoğlu'nun ismi yerine "CHP adayı" denilmesi talimatı verildiğini hatırlattı. 

Bu söylentinin ardından Fehmi Koru, "Gazete köşelerinden Ekrem İmamoğlu adı neredeyse bütünüyle yok oluverdi. Adı Ekrem ve soyadı İmamoğlu olduğu ve bunlar muhafazakar seçmen üzerinde olumlu izlenim uyandıracağı düşünüldüğü için mi?" ifadelerini kullandı. 

İŞTE FEHMİ KORU'NUN O YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM

Herhalde sizler de farkındasınızdır; farkında olmamak mümkün değil çünkü: Gazetelerdeki siyasi yorumlardan buharlaşıverdi Ekrem İmamoğlu. Ona karşı saldırılar hiç kesilmeksizin devam ediyor, bunların hatta daha da arttığı bile söylenebilir; ancak adı geçirilmeden yapılıyor saldırılar…

Ekrem İmamoğlu var olmasına var, fakat adı yok

Neden acaba?

Meğer emir büyük yerden gelmiş; medyaya Ekrem İmamoğlu‘nun adının kullanılmaması telkin edilmiş… Adı yerine yazılarda artık ‘CHP adayı’ denmesi veya ille ad verilecekse ‘CHP adayı İmamoğlu’ biçiminde kullanılması isteniyormuş…

Bu bir söylenti. İnanmakta önce tereddüt ettim, ancak koca koca adamların bir gün öncesine kadar adayı adlı adınca andıkları halde, şimdilerde sadece ‘CHP adayı’ diye geçiştirmeleri söylentiye güç kazandırıyor.

Emri verenin emrinin yerine getirildiğinden kuşkusu varsa kendisini temin etmeye hazırım: Gazete köşelerinden Ekrem İmamoğlu adı neredeyse bütünüyle yok oluverdi.

Adı Ekrem ve soyadı İmamoğlu olduğu ve bunlar muhafazakar seçmen üzerinde olumlu izlenim uyandıracağı düşünüldüğü için mi?

Herhalde öyledir; aklıma başka bir gerekçe gelmiyor çünkü.

Yalnızca ‘CHP adayı’ diye anıldığında muhafazakar seçmenin elinin CHP’ye oy vermeye gitmeyeceği düşünülüyor olmalı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar