POLEMİK

Fehmi Koru'dan ilginç medya sorusu; Güven var itibar yok! Bu nasıl iş?

Fehmi Koru köşesinden daha önce yayınladığı Kadir Has Üniversitesi ‘Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırması’nın sonuncusunu bugün de değerlendirmeye devam etti

Fehmi Koru'dan ilginç medya sorusu; Güven var itibar yok! Bu nasıl iş?

Fehmi Koru bugün de köşesinde çarpıcı araştırma sonuçlarını "Kadir Has Üniversitesi’nin her yıl bu zamanlarda sonuçlarını açıkladığı ‘Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırması’nın sonuncusunda, medya, kurum olarak, güven skalasında yükselmiş görünüyor." sözleriyle değerlendirmeye devam etti.

Fehmi Koru'nun "En prestijli meslekler listesi yüzde 5.6’ın altındaki değerlere yer vermediği için gazeteciliğin prestijini grafikten öğrenemiyoruz. Sorunca söylüyorlar; yüzde 1…" dediği en güvenilmez meslek gazetecilik.

İşte Fehmi Koru'nun yazısından bir bölüm:

Medyaya güveniliyor, fakat gazetecilik mesleği itibarsız.. Bu nasıl iş?

Kadir Has Üniversitesi’nin her yıl bu zamanlarda sonuçlarını açıkladığı ‘Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırması’nın sonuncusunda, medya, kurum olarak, güven skalasında yükselmiş görünüyor.

Bir yıl önce yüzde 15.1 iken güven, son araştırmada yüzde 35.0 olmuş.


Sevinelim mi?

Garip durum
Hemen sevindirik olmamak için aynı araştırmada “Türkiye’de en prestijli meslekler hangileridir?” sorusuna verilen cevaplara bakmak yeterli.

Liste tıp doktoru (55.7), hakim (26.5), avukat (23.4), üniversite profesörü (22.1), öğretmen (20.3) ile başlıyor ve en aşağılarda da milletvekili (8.1), eczacı (6.6) ve sporcu (5.6) ile sona eriyor.

Gazeteci?

En prestijli meslekler listesi yüzde 5.6’ın altındaki değerlere yer vermediği için gazeteciliğin prestijini grafikten öğrenemiyoruz.

Sorunca söylüyorlar; yüzde 1…

Şöyle bir garip durum ortaya çıkıyor: Araştırmaya katılanlar medyada okuduklarına biraz olsun güveniyorlar, ancak gazeteciliği prestijli bir meslek olarak görmüyorlar…

Neden acaba?

Özellikle mesleğin içinden insanların, gazetecilerin, mesleğin itibarının neden ayaklar altında olduğu üzerinde düşünmelerinde yarar var.


Fehmi Koru'nun yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar